bárányhimlő 6 honaposan

tisztel doktor ur. a következő problémával fordulok onhoz. csütörtökön delelott b. 45 percet voltunk a szomszedban 6 honapos kislanyommal.pentek delelott szolt a szomszed hogy a 3 eves kislanya baranyhimlos lett.erdeklodni szeretnek hogy mennyi eselyunk van arra hogy elkapjuk.en nem voltam baranyhimlos.kislanyomnak es nekem is adott puszit es fogta a kezunket a szomszed kislany.ha elkapjuk mikor jelentkezhetnek az elso tunetek.van egy 8 eves kisfiam is o sem volt meg baranyhimlos.amig csak esetleg lappang bennunk azalatt is elkaphatja a 8 eves kisfiam vagy csak a tunetek jelentkezesekor? ha lehetosegem van ra hogy anyukamhoz tudjon menni a kisfiam hogy ne kapja el akkor mikor kellene elvinnem hozza illetve ezzel meguszhatna a baranyhimlot? ha a 6 honapos kislanyom illetve en elkapjuk mennyire lehet sulyos ez fokent a kislanyomnal erdekelne.koszonettel varom valaszat

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza bárányhimlő témában

Tisztelt Kérdező!

A bárányhimlő lappangási ideje 14-21 nap. A fertőzőképesség kb. 24 órával az első kiütés megjelenése előtt kezdődik. Ahhoz, hogy valaki nagy eséllyel elkapja a betegséget, egy órát kell egy légtérben eltölteni a fertőző beteggel.

Nyolc éves gyermekét be lehetne oltani bárányhimlő ellen, ahogyan önt is ha nem kapja most el a betegséget. A kisebb gyermeknek egy éves kora után javasolt az oltás, ha most nem esik át a betegségen.

Ha mégis elkapja a betegséget, rendszeresen mutassa meg orvosnak, a szövődmény gyakorisága egy év alatt nagyobb, mint egy év felett.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. március 22., 19:18; Megválaszolva: 2015. március 26., 20:53
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél