Ajakherpesz-terhesség

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 24 hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete kijött a szám jobb oldali zugában egy herpesz, és észrevettem, hogy a jobb oldalon a nyakamnál a nyirokcsomó is meg van duzzadva. Egyéb tünetem nincs, nem volt. A háziorvos ftorocort kenőcsöt és C vitamin ampullát írt fel. Kérdésem lenne, hogy a herpesz mennyire veszélyes a kisbabámra nézve? Érdemes-e Uh vizsgálatot kérnem? Sajnos az ilyen fajta herpesz gyakran előjön rajtam, ha valahol nem jól elmosott pohárból iszom. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza ajakherpesz témában

Kedves Kérdező!

A kiújuló ajakherpesz nem veszélyes a babára nézve. Semmiféle fejlődési rendellenességet nem okozhat, emiatt extra Uh vizsgálat nem szükséges. Kezelésére valamelyik recept nélkül megvehető acyclovir tartalmú krém alkalmas, amikor ég, viszket a terület. Amennyiben már kialakult a hólyag, akkor a Pasta Zinci oxydati nevű pasztával lehet beszárítani, ha pedig már pörkös a herpesze, akkor használjon rá Bepanthen krémet. A Ftorocort nem jó, mivel szteroidtartalmánál fogva a bakteriális felülfertőződést elősegíti.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. október 16., 13:44; Megválaszolva: 2010. november 01., 17:42
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajak herpesz a száj belsejében
Sajnos már 17 éve elég súlyos herpeszem van, ami nem kivülről kezdődik hanem a szám belsejéből.Van, hogy a nyelvemen is és mindenfele terjed a...
Meddig fertőz?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a tanácsát kérni. Páromnak szokott ajakherpesze lenni, nekem soha nem volt és nem szeretném elkapni, ezért arra...
A herpeszből kigyógyulhatok?
Tisztelt Dr. Gócs Viktor! Felkerestem nőgyógyászomat, ahogy Ön javasolta, aki azt mondta, hogy megnyugodhatok, mert az ajakherpesz akkor már nem...
Entrococcus facelis fetőzés?
VRE baktérium miatti elkülönítés
Tisztelt infektológus doktor úr! Kórházban voltam szepszissel. Ott viszont ajándékba elkaptam a VRE baktériumot. Emiatt bármilyen gondom van, nem...