Gyakori ajakherpesz

Tisztelt Doktornő/Úr! Az utóbbi 4-5 hónapban nagyon gyakran előjön a herpesz az ajkamon. 2-3hetente, illetve havonta, de a köztes időszakban is gyakran kipirosodik, beduzzad az alsó ajkam. Gyakran (heti- kétheti 1-2 alkalommal) hőemelkedésem is szokott lenni, de magától elmúlik pár órán belül. A vérképem rendben szokott lenni. Több mint egy éve rendszeresen szedek C-vitamint, illetve multivitamint. Rengeteg zöldséget-gyümölcsöt fogyasztok. Kerékpározom, tornázom. Kúraszerűen szedtem Lizin+C kapszulát és bíborkasvirág cseppeket. Ennek ellenére sem változott a helyzet. Sajnos az Isoprinosine tablettát nem szedhetem, mivel búzakeményítőt tartalmaz, nálam pedig 2éve diagnosztizáltak glutén érzékenységet. Mit tudnék még tenni, hogy ne jöjjön ki ilyen gyakran? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza ajakherpesz témában

Tisztelt Kérdező!

Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost panaszával, mert ajakherpesze kezelhető szájon át szedhető antivirális terápiával, de receptköteles és szakorvosi felügyelet szükséges.

Kérdés: 2012. október 07., 13:53; Megválaszolva: 2012. október 09., 18:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Herpesz a páromtól van?
Kedves szakértő! 1, 5 hónapja élek párkapcsolatban, és tegnap jött elő a 3. herpeszem. Az előző majdnem az államig terjedt az alsó ajkamtól....
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás