Herpesz a páromtól van?

Kedves szakértő! 1, 5 hónapja élek párkapcsolatban, és tegnap jött elő a 3. herpeszem. Az előző majdnem az államig terjedt az alsó ajkamtól. Ez, ahogy az első, csak egy púp az alsó ajkamon. Én vírushordozó vagyok, általában évente 1-2 herpeszem szokott lenni, betegség vagy egyéb dolgok miatt. A barátomnak még soha nem volt, és neki elő sem jön, de ha találkozunk, és ugye a csók nem marad el..három napra rá, nekem előjön, és már tanácstalan vagyok. B-komplexet is szedek, cinket is a pattanások miatt (elvileg ez a herpesz ellen is jó, de nem látom hatását) és C-vitamint is..nem hinném, hogy gyenge az immunrendszerem. Stresszes vagyok, mert jön az érettségi, viszont van rá esély, hogy a barátom miatt jön ki? Még ha neki soha nem is volt? Most akkor nem vagyunk "kompatibilisek"? Lehet ez ellen tenni valamit? Hülyén érezném magam, ha orvoshoz kéne cipeljem, semmi baja nincs szegénynek, viszont engem már nagyon nyomaszt, hogy folyton ronda a szám. Előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza ajakherpesz témában

A stressztől jön ki a herpesze, ill. a mechanikus hatástól. A barátját ne vigye orvoshoz. Ön szedhet még lizin tablettát.

Kérdés: 2015. március 04., 06:58; Megválaszolva: 2015. március 10., 16:11
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése