Herpesz vírus évente

Tisztelt Doktor Úr! Minden évben legalább egyszer kijön a számon vagy az orromon a herpesz. A napokban lett pozitív a terhességi tesztem. Azt szeretném megkérdezni, hogy ovuláció után 3-4 nappal jött ki ismét herpesz a számon, illetve az orrom alatt, ami kb. 1 hétig tartott. Egyszer használtam kenőcsöt, mást nem. Okozhat valamilyen fejlődési rendellenességet a magzatnál ez a vírus? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Pétervári László válasza ajakherpesz témában

A herpesz vírus ezen fajtája nem jelent magzatkárosító tényezőt. Az első fertőzés már gyermekkorban megtörténik, későbbiekben az immunrendszer legyengülésekor előjön.

Megválaszolva: 2014. január 19.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Herpesz a páromtól van?
Kedves szakértő! 1, 5 hónapja élek párkapcsolatban, és tegnap jött elő a 3. herpeszem. Az előző majdnem az államig terjedt az alsó ajkamtól. Ez, ahogy az...
Gyakori ajakherpesz
Tisztelt Doktornő/Úr! Az utóbbi 4-5 hónapban nagyon gyakran előjön a herpesz az ajkamon. 2-3hetente, illetve havonta, de a köztes időszakban is gyakran...
Ajakherpesz-terhesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 24 hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete kijött a szám jobb oldali zugában egy herpesz, és észrevettem, hogy a jobb oldalon a nyakamnál a...
Ajak herpesz a száj belsejében
Sajnos már 17 éve elég súlyos herpeszem van, ami nem kivülről kezdődik hanem a szám belsejéből. Van, hogy a nyelvemen is és mindenfele terjed a számon kívül...
Meddig fertőz?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném a tanácsát kérni. Páromnak szokott ajakherpesze lenni, nekem soha nem volt és nem szeretném elkapni, ezért arra lennék...
A herpeszből kigyógyulhatok?
Tisztelt Dr. Gócs Viktor! Felkerestem nőgyógyászomat, ahogy Ön javasolta, aki azt mondta, hogy megnyugodhatok, mert az ajakherpesz akkor már nem fertőz,...