Hepatits B

Üdvözlöm! A férjemnek kiderült, hogy hepatits B-s májgyulladása van. Rosszul lett, vérvétel után derül ki, hogy mi is a baj. Utánaolvastam az interneten, azt írják, hogy szexuális úton és vérrel terjed csak. Elképzelhető, hogy nem szexuális úton kapta el? Az utóbbi 1 évben sűrűn utazott Erdélybe a munkája miatt, elég sok sérülést is beszerez a munkája során (sebek, karcolások). De ha más vérével nem érintkezett, akkor ez nem számít, ugye? Végül is az érdekelne, hogy milyen módon kaphatta el legnagyobb valószínűség szerint? Nem egy kicsapongó természetű, de mindenki azt mondja, hogy biztos, hogy csak nemi érintkezéssel kapható el. Mennyi a lehetősége, hogy én is megfertőződtem? El akartam menni vérvételre, de azt mondták a kórházban, hogy az ANTSZ-től fognak megkeresni és ők végzik el a vizsgálatot. Lehetséges ez? Válaszát nagyon várom és előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza a hepatitis B témában

Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B vírisfertőzés vérrel és testnedvekkel terjed. Közvetítheti szexuális kapcsolat, vérátömlesztés, és apróbb sérülések során fertőzött olló és borotva, de meg lehet fertőződni piercing, tetoválás, pedikűr és manikűr közben is. terjedhet továbbá vérrel, szövetnedvekkel, váladékokkal szennyezett orvosi eszközökkel, szervátültetéssel, intravénás kábítószer-élvezők közös tű, fecskendő használatával, sérült bőrrel, illetőleg nyálkahártyával történő érintkezés, fertőzött anyáról újszülöttre. A felnőttek 90%-a azonban sikeresen átvészeli a hepatitis B fertőzést, körülbelül a betegek 10 százalékánál alakul ki krónikus betegség. Önnél valóban az ÁNTSZ fog vizsgálatot kezdeményezni, ezt meg kell várnia.

Kérdés: 2010. augusztus 07., 18:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 09:16
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt