Rózsahimlő

Kedves Doktor Úr/Nő! A kis unokám most volt egy éves. Kb. három hete elkapta a háziorvos által mondott rózsahimlőt. Pici apró, piros kiütés szerű volt az egész teste, ami kb. 1-1, 5 hét alatt visszahúzódott A gyerek nem volt lázas, nem volt megfázási tünete, nem volt nyirokcsomó gyulladása sem. Az orvos nem küldte el a gyereket egy vérvételre sem. Az a kérdésem, hogy mivel 15 hónapos korban kellene megkapnia az ez elleni védőoltást, be lehet-e neki adni, nem-e lesz valami baja. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza rubeola témában

Tisztelt Hölgyem!

A kötelező védőoltások megadása igen fontos saját és mások egészségének védelme érdekében. Ha az oltás idejében nincsen akut lázas állapot, fertőzés, akkor nincs kontraindikációja az oltásnak, így ettől nem kell tartania.

Kérdés: 2010. július 27., 21:10; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:43
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció