• Rubeola IgG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! 33 hetes terhes vagyok, az őssejt levételhez kértek TORCH-tesztet, melyben a rubeola Igg eredménye 6,1 lett (5-10 IU/ml érték között azt irják, egy hét múlva meg kell ismételni a vizsgálatot). Mit jelent ez az érték? A rubeola IgM eredménye non-reaktiv lett. Nem emlékszem, hogy gyermekkoromban lett volna himlőm. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a rubeola témában

        Kedves Asszonyom! A rubeola IgM nemrég lezajlott fertőzést mutat, az IgG pedig azt, hogy Ön egyszer régen volt már fertőzött, vagy oltást kapott. Mivel az IgM negatív, így a terhessége alatti megfertőződéstől nem kell tartania. Az, hogy nem emlékszik gyerekkori fertőzésre azért lehet, mert vagy oltást kapott, vagy a rubeola nem okozott Önnél klasszikus kiütéseket, legfeljebb egy hurutos betegséget, megnagyobbodott nyirokcsomókkal és lázzal.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 06., 13:38; Megválaszolva: 2011. május 08., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: