Rubeola IgG

Kedves Doktornő/úr! 33 hetes terhes vagyok, az őssejt levételhez kértek TORCH-tesztet, melyben a rubeola Igg eredménye 6, 1 lett (5-10 IU/ml érték között azt irják, egy hét múlva meg kell ismételni a vizsgálatot) . Mit jelent ez az érték? A rubeola IgM eredménye non-reaktiv lett. Nem emlékszem, hogy gyermekkoromban lett volna himlőm. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Veress Dóra válasza rubeola témában

Kedves Asszonyom!

A rubeola IgM nemrég lezajlott fertőzést mutat, az IgG pedig azt, hogy Ön egyszer régen volt már fertőzött, vagy oltást kapott. Mivel az IgM negatív, így a terhessége alatti megfertőződéstől nem kell tartania. Az, hogy nem emlékszik gyerekkori fertőzésre azért lehet, mert vagy oltást kapott, vagy a rubeola nem okozott Önnél klasszikus kiütéseket, legfeljebb egy hurutos betegséget, megnagyobbodott nyirokcsomókkal és lázzal.

Kérdés: 2011. május 06., 13:38; Megválaszolva: 2011. május 08., 23:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Rózsahimlő
Kedves Doktor Úr/Nő! A kis unokám most volt egy éves. Kb. három hete elkapta a háziorvos által mondott rózsahimlőt. Pici apró, piros kiütés...
Veszettség kockázata
Megszúrt egy vércukor mérő tű.
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?