• HPV és szexuális élet - mikor ajánlott?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszetle Doktor úr / nő!

        Szeretném megkérdezni, hogy akinél diagnoztizálták a HPV vírust, az hogyan élhet, ha élhet,  szexuális életet? Óvszerrel? Orális és más módon? Csókolózás? Az igaz, hogy a férfi szervezete 1/2 év után legyőzi a kórt?

        Köszönöm a válaszukat!  

        WEBBeteg szakértő válasza a HPV fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        Amikor aktívan jelen vannak a tünetek, egyáltalán nem ajánlott nem életet élni, 100%-osan az óvszer sem véd. Orális szex esetében a fertőzött testrészről átjutó vírus a partnernél szájüregi elváltozást okozhat. Csókolózni szabad. Sajnos nem minden esetben győzi le a férfiak szervezete a fertőzést spontán, szükséges a kezelés.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-07 17:10:56; Megválaszolva: 2010. február 07., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: