Lehet-e a clamidia évekig tünetmentes

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Jelenleg teljesen tünetmentes férfi vagyok. Évekkel ezelőtt voltak erre a betegségre utaló jelek. El is mentem urológushoz, aki húgyuti fertőzést állapított meg és a prosztatám is be volt gyulladva. Kaptam is antibiotikumot, amelytől el is múlt minden tünet, majd 2 hét múlva kiújult. Akkor kaptam még gyógyszert és el is múlt. Azóta nem volt semmi tünetem. Akkor nem vizsgáltak erre a betegségre és az orvos sem mondta, hogy ez lenne.

Lehetséges-e, hogy mégis ez volt és azóta csak hordozó vagyok tünet nélkül?

Tisztelettel:

ktkred

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Chlamydia témában

Kedves Kérdező!

Mivel nem mutatták ki a kórokozót, nem tudhatjuk, hogy vajon valóban Chlamydia fertőzése volt-e.  A tünetei utalhatnak legalább még négyféle egyéb kórokozóra. A Chlamydia valóban szokott tünetmentes fertőzéseket okozni. Akár évekig is lappanghat, azonban ez a kórokozó is nagyon érzékeny az antibiotikumokra, tehát valószínűleg Ön meggyógyult. Tudom javasolni a tőzegáfonya tea fogyasztását, a krónikus prosztatagyulladás megelőzése érdekében.Üdvözlettel: Dr. Varga Viktória, bőrgyógyász

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 25., 20:50; Megválaszolva: 2009. július 25., 20:50
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?