Coli baktérium

Üdvözlöm!

A Coli baktériummal kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni. Egyik nap szexuális kapcsolatom volt egy nővel. 2 nappal később arról panaszkodott, hogy fáj az alhasa, görcsöl, és alig bír lábra állni, és nagyon rosszul érezte magát. Így kénytelen volt elmenni éjjel az ügyeletre. Kiderült (legalábbis azt mondta nekem a lány) , hogy a Coli baktérium miatt, mert én biztos valakivel análisan közösültem. Tudom, hogy lehetséges ilyen, de kb. 4 hónapja nem volt dolgom nővel, és anális közösülésben kb. másfél éve volt részem...igaz, hogy óvszer nélkül, de az aktus utáni higiéniára mindig ügyeltem. Az anális szex után volt még kapcsolatom más nővel is, és ott nem fordult elő ilyen, pedig akkor sem használtam óvszert. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy a Coli baktériumot az én szervezetem hordozza, és ha valakivel közösülök, akkor megfertőzöm másfél év análszex mentes időszak után is? Ha van ilyen, akkor létezik-e erre valami gyógyszer, ami kiöli belőlem ezt a baktériumot? Itt megemlíteném, hogy semmi tünetem, elváltozásom, negatív tapasztalatom nincs a nemi szervemmel kapcsolatban. Ezért is furcsa számomra, hogy én hordozó lennék.
Még egy kérdés: ha a lány tőlem kapta el a Coli-t, akkor mennyi idő után jelentkezhetnek nála a tünetek? Mert nála 2 nap után jelentkeztek. Aggódom miatta, mert nem szeretném, hogy valami baja legyen miattam. Válaszát előre is köszönöm!

 

Jakab Roland

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza nemi betegség témában

Kedves Roland!

Ez a baktérium nemcsak anális közösülés útján kapható el, és nem feltétlen Öntől. Inkább a saját érdekében javasolnám az urológiai vizsgálatot, mert a védekezés nélküli nemi élet során sok betegséget lehet elkapni, és nem mind okoz panaszokat. Nem csak a hölgy kaphat el betegséget Öntől (aminek esetleg nincs is tünete) , hanem Ön is elkaphatott bármit.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 11., 10:56; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:32
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet e HIV fertőzés?
Üdvözlöm! Kb 6 hónapja voltam együtt védekezés nélkül 3 férfivel különböző időintervallumukban (hónapokra bontva) . Január elején...
extra védekezés óvszer mellé
Tiszteletem doktor úr! Kérdésem a következő, prostituálttal történő aktusnál, óvszer használata mellett, ha bekenem előtte vagy utána magam...
lehetek e nemi beteg
Jo napot doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a hétvégén voltam egy örömlánnyal aki rendes ápolt tiszta és aktus vége fele élvezés...
Bizonytalanság a menstruáció...
Tisztelt Doktor úr! Elnézést, hogy levelemmel zavarom, tanácstalan vagyok! 28 éves nő vagyok, akinek első menstruációja 11 évesen jelentkezett...