Végbél körüli Hpv kinövés

Kedves Doktornő! Tavaly áprilisban az akkori partneremtől el kaptam a trippert, amit azonnal kezeltek és gyógyultnak diagnosztizáltak, ahogy őt is. Ekkor ki derült hogy rendszeresen félre lépett, ekkor én vele maradtam egészen ez év januárig tartott a kapcsolat. Azonban február 14-e környékén a péniszemen megjelent egy gyulladás, viszkető, fájdalmas érzés, kiütések. Ekkor én kértem időpontot a nemibeteg gondozóba, február 22-re kaptam időpontot, akkor azonban az orvos egy allergiás reakcióra gyanakodott, de mindenesetre vettek vért hív és szifilisz vizsgálására. Egy héttel később megjött az eredmény amin az állt hogy friss, közel múltban át vészelt Treponema palladium fertőzés gyanúja, reinfekció lehetősége miatt ismétlés javasolt. Továbbá az, hogy 1: 16-ra pozitív. Tehát meg állapították hogy szifilisz fertőzött vagyok az első fokozatban, azonnal meg kaptam az első penicillines injekciót, majd egy héttel később a következőt. Azonban kértünk hpv-re vizsgálatot, mert szemölcsöt vett észre a végbélnyíláson, aminek az eredménye most jött meg, pozitív, típus 6. Condyline-t kaptam ennek kezelésére, de a kezelést csak most kezdem el. Azt kell tudni, hogy homoszexuális vagyok, és az előző párkapcsolatomban inkább aktív de előfordult mindkét szerep a szexben. A Szifilisz kórokozó csak a nemiszervemen volt jelen a vizsgálatok alapján. Az a kérdésem, hogy most egy új párkapcsolatom van, még nem volt szexuális kapcsolat, mindenről tud. Viszont az orvos azt mondta, hogy óvszerrel már lehet szexuális kapcsolat, ebben a párkapcsolatomban csak aktív szerepben vagyok, ő nem érintkezik a végbél nyílással, de így is el kaphatja esetleg a hpv-t? Vagy esetleg orális úton akár a Szifiliszt vagy a hpv-t? Milyen kockázatú, hogy megfertőződne akármelyikkel? Tényleg lehet óvszerrel szexuális kapcsolat, és orális szex? Válaszát köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza nemi betegség témában

Meg kellene várni, amíg a syphilis kapcsán gyógyultnak nyílvánítják. Elvileg 2 penicillin injekció kúra elegendő szokott lenni. Óvszer használatával nem előzhető meg 100%-ban a HPV átadása, de nagymértékben csökkenthető az esély.

Kérdés: 2017. március 16., 11:07; Megválaszolva: 2017. március 25., 12:28
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
A szifilisz férfiakra is veszélyes?
Jónapot Dr nő! Szifilisz rol szeretnék kérdezni most nem tudom férfiak is el kaphatják? En olyan nemi betegséget fedeztem fel a peniszen hogy alul a...
Első aktus felső légúti gondokkal
Tiszteletem! Március 30.-án történt meg az első nemi együttlétem, a hölgy életkora az enyémnél 1-3 évvel több volt volt, a szexuális aktus...
Nemi betegség
Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e bármilyen nemi betegséget kapni, ha a férfi óvszert használ? Arra gondolok, hogy az óvszer nem...
Szifilisz és más nemibetegségek
Tisztelt Doktornő! Egy nagyon fontos ügyben szeretném a segítségét kérni! Mivel a helyi Rendelőkben nem képesek semmit sem mondani! A...
Mi lehet a bajom?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Elkaptam valamiféle nemi betegséget, mert óvszer nélkül szexeltem egy lánnyal. A tüneteim, hogy a péniszemen a makk...