• Tetanus fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Kb. 1 hónappal ezelőtt egy kutya megkapta a bal lábamat (alsó rész belül boka fölött 10cm), jelentéktelen sebnek tűnt le lett mosva, pálinkával fertőtlenitve majd tapasszal beragasztva. Orvosnál nem jártam.

        A tapaszt egyszer cseréltem és a 2 együtt 10 napig folyamatosan rajtam volt(fürdés közben is és utána is) ezért a seb nem nagyon levegőzött. Amikor levettem sem volt semmi gond, fájdalom egyáltalán nem volt. 2 héttel a sérülés után a seb környéke vörös lett gondolom begyulladt, ekkor elmentem a háziorvoshoz aki sebészetre küldött, de éjszakára Tetran kenőcsöt adott amit dunckötéssel kellett feltenni. ettől reggelre jobban nézett ki amikor is a sebészetre értem. Itt lefertőtlenítették és javasolták hogy Betadin-al kenegessem. Többen kérdezték Tetanuszt kaptam-e, mondtam hogy nem és ezen csodálkoztak. Ekkor utánanéztem a neten mi is az a tetanus és elszörnyedtem:S Nem tudtam hogy ez ilyen szörnyű betegség, azóta ezen stresszelek hogy elkaphattam-e mert ugye 90 napig bármikor előjöhet és akár halállal is végződhet:((

        Azóta kétszer volt komolyabb izomfájdalom (kis területű jól behatárolható) a bal vádlimban (ehhez van közel a seb) ami 1.5-2 nap után elmúlt. Háziorvos nem tudott rá mit mondani. Ezen kívül folyamatosan gyengeséget érzek a lábaimban és időnként zsibbad a bal arcom, a kezem (főleg a bal) illetve a lábaim. Az izmok sokszor remegnek a kezeimen... Ősszefügghetnek-e ezek a dolgok egy tetanus fertőzéssel? Érdemes-e még most is beadatni (illetve van-e lehetőség rá) egy Tetanus injekciót a további bonyodalmak elkerülésére? Igazából nagyon félek most már ettől a betegségtől és ha bármit érzek csak erre tudok gondolni.
        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a tetanusz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Menjen el mihamarabb a legközelebbi fertőző betegeket ellátó ambulanciára, hogy a panaszait kivizsgálhassák. A tetanusz lassan alakul ki, de egyéb veszélyek is szóba jöhetnek.

         

        Üdvözlettel: Dr. Gócs Viktor, infektológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 22:14:16; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!