Tetanusz

jo napot kivánok! köszönöm válaszát, a kérdésem a sebbe kerültvirágföld volt! mégegy kérdésem lenne, az eset pénteken történt, egyenlőre a seb begyogyult, nem látszik rajt semmi! elég ha csütörtökön kapok tetanuszt? a háziorvos is beadja? ha mégis probléma lenne, a seben látszik? vagy milyen tünete van? nagyon szépen köszönöm, Sylke

WEBBeteg Szakértő válasza tetanusz témában

Tisztelt kérdező!

Ha a sebe rendben van, nem gyulladt be, akkor valószínűleg szépen begyógyul majd. A Tetanusz fertőzés nem a seben jelenik meg, azon nem is látszik, bár ennek bekövetkezte az ön esetében igen valószínűtlen, mert a leírása alapján kicsi a sebe és jól kimosta. A védőoltás megadását mégis javaslom a biztos megelőzés céljából. A háziorvosához nyugodtan forduljon, ő felírja önnek, kiváltja a receptet ezt követően beadja magának.

Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus

Kérdés: 2008. szeptember 02., 14:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:53
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...