Rozsdás kés?

Üdvözlöm! A következő történt ma velem: általam sokazor használt késsel kentem meg a kiflimet vajjal, amit a végén le is nyaltam az éles késről. Utánna vettem észre a késen mind a két oldalán a fejénél volt rozsdaszínű két-két párhuzamos vékony csík. Ezek egy kicsit nagyobb mosószeres szivacs dörzsölés hatására eltüntek. A kérdésem az lenne hogy ezek rozsda csíkok lehettek-e és ha igen akkor ha felsértettem a nyelvemet a késsel (bár nem éreztem hogy vérzett volna a nyelvem) viszont éppen torokgyulladásom van és a nyelvem is sebes, lehet-e tetanuszom tőle. Lehet hogy buta kérdéssel fordultam Önökhöz, de biztosabbnak éreztem rákérdezni. Előre is köszönöm a válaszukat.

Dr. Pék Tamás válasza tetanusz témában

Tisztelt Kérdező!

Nem tudom, hogy a késen rozsdacsíkok voltak-e, de nem valószínű. A fent leírt módon nem fogja elkapni a tetanuszt, emiatt nem kell aggódnia.

Tisztelettel:

Kérdés: 2014. szeptember 17., 21:24 ;Megválaszolva: 2014. szeptember 22., 18:54
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Stimuloton
Kedves Dr. Nő. Érdeklődni szeretnék a Stimuloton gyógyszerről. Pszichológushoz járok aki ennek a gyógyszernek az szedését javasolta, de nem mertem...
Paroxat és Rivotril tbl. szedése
Kedves Doktornő! 51 éves nő vagyok. Kb. 25 éve szedem a Paroxat és a Rivotril tbl-t. Akkor még pszichiáter írta fel mindkettőt: a Paroxat 20 mg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?
Pánikbetegség gyógyszer