Tetanol

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

 

3hét alatt két tetanusz védőoltás milyen problémát okozhat? Esetleg éleveszély?

Köszönettel Furka László

WEBBeteg Szakértő válasza tetanusz témában

Kedves László!

Egyáltalán nem kell aggódnia, természetesen nincs szükség ilyen rövid idő alatti ismétlésre, de ez semmilyen egészségkárosító tényezővel nem jár. Az elkövetkező 5 évben, ha olyan seb jön létre a testén, amely Tetanus fertőzésre nem gyanús, újabb oltás nem szükséges.Ezért jegyezze meg azt a napot, amikor az utolsó oltást kapta.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

Kérdés: 2009. március 24., 22:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 10:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tetanusz oltás még érvényes e?
Tisztelt Sarkady Adrienn doktor nő, Húsvét vasárnap összevesztek a kutyáink (2db 6kg-os kistestű kutyák) és én rosszul választottam szét őket...
Tetanusz injekció utáni fájdalom
Kedves Doktor úr/nő! Két nappal ezelőtt kaptam tetanusz elleni védőoltást és a karom egyre jobban fáj, nem tudom úgy felemelni, hogy ne okozzon...
Tetanus fertőzés?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 1 hónappal ezelőtt egy kutya megkapta a bal lábamat (alsó rész belül boka fölött 10cm) , jelentéktelen sebnek tűnt...
tetanusz
tisztelt dr Juhász Csaba! a háziorvosom azt mondta hogy a tetanusz oltást a sérülés után közvetlen be kellett volna adni, igy szerinte felesleges mert...
Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...