Csomó a hónaljban

Tisztelt Doktor Úr. Uh és mammográfián a bal hónaljamban 2 db csomót találtak 1, 4 és 1, 9 cm. a nagyobb csomóból mintát vettek. Az eredmény: elvégzett festések: HE a sejtszegény kenetekben, vérzéses háttérben főleg limphocytak és granulocytak láthatóak kevés denudalt sejtmag, magrészlet, törmelékes anyag. Vélemény: gyulladásos eredetű nyirokcsomó megnagyobbodásra utaló kép. Kérdésem az, a másik csomóból nem kellett volna mintát venni? És ha gyulladás nem kellene valamit szedni rá, 1 hónap mulva vissza kell mennem uh-ra. De nem vagyok megnyugtatva. sajnos a családban a nagymamáémnál mellrák volt. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza nyirokcsomó-megnagyobbodás témában

Tisztelt Kérdező!

Mamográfián és ultrahangon a bal hónaljban két csomót találtak.

Nem írja, de ezek szerint az emlőkben nem volt eltérés.

Ha meg nem volt, akkor miért gondolja, hogy emlőrákkal állunk szemben?

A hónalji egyik csomóból vett minta gyulladást mutat, keze, karja nem sérült meg? (nincs pl. körömágy-gyulladása, macskakarmolása, virágot ültetett és megsérült az ujja, elkapart egy "szemölcsöt", stb.) . A bal mellkasfalon nincs valami bőrgyulladás a környéken?

Milyen dezodort használ? Golyósat ne nagyon!

Ha pár hét alatt megkisebbedik, ne izguljon!

Ha nem múlik, vagy ne adj' Isten növekszik, ismét menjen tűszúrásos mintavételre!

Dr. Nagykálnai Tamás onkológus

Kérdés: 2008. október 24., 17:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:11
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nyaki nyirokcsomók
Epstein bar vírus
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 19 éves vagyok, mikor 16 éves voltam a jobb hónaljamban volt egy csomó begyulladva, mintát is vettek belőle és meg...
HIV-virus
Tisztelt Doktor ur/nő 28 -éves kétgyermekes anyuka vagyok, az lenne a kérdésem, hogy 10-év elteltével, jelenkezhet -e a fertözöttség gyanuja, vagy...
Csomó
Tisztelt Doktor/nő/! Ma reggel vettem észre, hogy a lágyéktájékomon van egy kisebb, jól kitapintható csomó. Ha megnyomom, fáj. Megduzzadt...
Hónalji elváltozás
Tisztelt Doktor Úr. tavaly októberben 2 db csomót mutatott ki az uh a hónaljamban. 14 és 19 mm nagyságúak. a nagyobból mintát vettek az eredmény...