Covid vakcináció

Kedves Doktor Úr! A kérdésem természetesen a Covid oltásokra vonatkozik. Van-e annak akadálya, hogy miután valaki felvett egy adott oltást, úgy értem, hogy szabályosan mindkét adagot, egy bizonyos idő múlva - két,három, hónap, akár egy év...egy másik fajta oltóanyagot szintén felvegyen. Ha figyelembe vesszük, hogy a védettség bizonyos oltóanyagoknál nem tart örökké, ez az eset bárkivel előfordulhat. Az én estemben az a helyzet, hogy felvehetem a Sputnik V - t hogy minél előbb kapjak valamit. De később szeretném ha a Pfizer-t is megkapnám, főleg a mutánsok ellen kifejlesztett újat. Nincs-e véletlenül, olyan korlátozás, hogy ha az ember felveszi egy fajta oltást, aztán már nem térhet át másikra. Üdvözlettetel, Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza COVID-19 elleni védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

Nincsen akadálya, hogy a későbbiekben más típusú oltást kapjon. Amennyiben most van lehetősége, akkor bármelyik oltás hatékony és biztonságos. Az, hogy időben melyik ad a legtovább védettséget, az pár éven belül ki fog derülni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. április 05., 19:07; Megválaszolva: 2021. április 05., 21:47
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?