Lyme kórra utalhat-e?

A véleményét szeretném kérni a bőrömről készült fotó alapján. A házi orvosom szerint ez semmi, de (bár egyéb tünetem nincs) én lyme kórra gyanakszom. Erdőben kirándultam az elmúlt időszakban többször is. Kb. 2-3 hete látszik ez a bőrömön. Kezdjek-e antibiotikumkúrát? Szükséges-e vérvizsgálat? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sarkadi Adrien válasza Lyme-kór témában

Kedves Kérdező!

Sajnos attól tartok, a fotó csatolása elmaradt, nem jelenik meg az Ön kérdése mellett. Amennyiben változó intenzitású bőrtünete van, melynek megjelenése alapján felmerülhet a Lyme-kór lehetősége, mielőbbi bőrgyógyászati, vagy infektológiai szakvizsgálatra volna szükség, ahol a tünetek megtekintése alapján azonnal eldönthető, mi a következő lépés és valóban felmerül-e a Lyme-kór gyanúja, ott helyben antibiotikummal is ellátják Önt, amennyiben ez indokolt. Üdvözlettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus szakorvos

Kérdés: 2020. július 21., 16:52; Megválaszolva: 2020. augusztus 29., 22:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Oltás és allergiáról
Lidocain-érzékenység és...
Szerológiai eredmény
Influenza oltás
Lehet poszt-COVID?