Lyme kór?

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly nyáron volt "szerencsém" találkozni egy kullanccsal, ami persze meg is csípett, és mint utólag kiderült fertőzött volt. Októberi vérvizsgálati eredmény Borrelia IgM megerősítendő 1.168 U/ml, Borrelia IgG negatív 5.178 U/ml, Borrelia IgM/ Immunoblot pozitív eredményt hozott. Ezután, 21 napos Zinnat 500mg kúra következett, melyet a bőrgyógyász szakorvos rendelt el. A márciusi kontroll vérvizsgálat eredménye; Borrelia IgM megerősítendő 1.182 U/ml, Borrelia IgG negatív 4.136 U/ml, Borrelia IgM pozitív. Az eredmény kiértékelésében kérném segítségét, amiben a bőrgyógyász szakorvos nem tudott segíteni. Mert az IgM érték csökkent, az IgG pedig nőtt, ilyennel még nem találkozott. Segítségét előre is, hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a Lyme-kór témában

Tisztelt Kérdező! A kapott leletek alapján nem egyértelmű, hogy volt-e korábban Lyme-kórja. Utólag annyit lehet elmondani, hogy ha volt is korai stádiumú Lyme-kórja, a megfelelő kezelést megkapta rá, ezért a szakma szabályai szerint ellenanyagvizsgálatot végezni értelmetlen és felesleges. A Lyme-kór klinikai diagnózis, nem ellenanyagvizsgálaton alapul. Az ellenanyagok van hogy későn jelentkeznek és élethosszig is kimutathatóak. Azt javaslom, ne ellenőrizzék ezeket a szinteket. Tisztelettel:

Kérdés: 2020. június 20., 22:30; Megválaszolva: 2020. június 25., 12:23
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt