• Hepatitis B

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A múltkor már segítségemre volt abban, hogy az alábbi eredményem Hepatitis B vírus elleni oltottságot jelent: HbsAg negatív anti - HBs pozitív anti - HBc negatív Vélemény: A mintában HBV surface antigén specifikus antitest (anti-HBs) kimutatható. HBV immunizáltság. A problémám csak az, hogy ahogy a Doktor Úr is leírta, 1999-től lett kötelező a védőoltás, az akkori 8. osztályosoknak. A neten úgy olvastam, az 1986-tól születetteknek, viszont Én 1983-ban születtem. Valami halványan rémlik, mintha, a kerületben, ahol laktam, lett volna egy kampány, hogy az idősebbeket is beoltják, viszont biztos nem 3 oltást kaptam, ahogy most kötelező, hanem 1-et. Az infektológus, akit felkerestem, azt mondta, olyan magas az ellenanyag szintem, hogy életem végéig védve vagyok és hogy biztosan oltva vagyok. Ön szerint beoltottak, csak nem emlékszem rá? Ez az eredmény nem jelentheti azt, hogy átestem egy fertőzésen és azért vagyok védett? Üdvözlettel: Izabella

        Dr. Pék Tamás válasza a hepatitis B témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben átesik a betegségen és nem az oltás által válik védetté, akkor az anti HBc-nek is pozitívnak kellene lennie. Ezek alapján sokkal nagyobb az esélye, hogy oltás által vált védetté. Amennyiben tényleg oltották gyermekkorban, akkor valószínűleg nem egy oltást kapott, hanem kettőt. A védettségi szint alapján tényleg nem szükséges ismétlő oltás. Az oltásnak a védőoltási könyvben viszont benne kellene lennie. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. május 17., 15:08; Megválaszolva: 2018. május 22., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés