Lakótelepi denevérek

Üdvözletem kedves Doktor Úr/Doktornő. Panelházban élek a negyedik emeleten, és az ablakainkon redőny (felső tokozású) van szerelve, mely tokozásban esetleg denevérek fészkelhetnek (nem vagyok benne biztos) , mindenesetre nyáron sokszor látni őket repülni. Amikor felhúzom a redőnyt a zsinór kifut a tokból (ugye abban van feltekeredve mikor a redőny lenn van) , esetleg lehet rajta denevérnyál ilyesmi. Nos ma miután felhúztam a redőnyt belenyúltam a szemembe ami erősen viszketni kezdett. Bő vízzel ugyan kimostam de kétségeim támadtak. Aziránt érdeklődnék (lehet buta kérdés) , hogy fenn áll e a veszélye fertőző betegség (pl.a veszettség) ilyen módon való elkapásának? Kicsit hajlamos vagyok hipochondriára sajnos. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pék Tamás válasza denevér témában

Tisztelt Kérdező!

Ilyen módon biztosan nem fertőződhetett meg, efelől megnyugodhat.

Tisztelettel:

Kérdés: 2018. június 21., 20:45; Megválaszolva: 2018. június 24., 18:54
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Veszettség kockázata
Megszúrt egy vércukor mérő tű.
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás