• Lyme beteg a gyermekem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem problémái 6 éve kezdődtek. Fejfájás, hányinger, szorongás. Emésztési problémák, vese fájdalom, mellkasi nyomás. Fejfájás szakrendelés, gasztroenterológia, kardiológia, urológia, mindenhol negatív eredményekkel küldtek el bennünket. A szorongás miatt a pszichiátriát is megjártuk. ott nyugtatót kaptunk, ami egyáltalán nem használt, majd be is fektették, majd 11 nap után azzal küldték el, hogy nem tudják a gyermeket megfejteni.Tavaly kezdődtek az ízületi, illetve izom fájdalmak. A vérnyomás és a pulzus is ingadozik. Újra elmentünk a kardiológiára, ahol ismét nem találtak semmit nála. 3 nappal a vizsgálat után elvitte a mentő, mert rosszul lett, 190 volt a pulzusa.Állandóan fáradt, rosszul alszik, rémálmok gyötrik.6 évvel ezelőtt volt egy hosszúkás piros folt a könyökhajlatban, ami sokára múlt el. Akkor megmutattam a gyermekorvosnak, de azt mondta az nem így néz ki. Az idén elvittem a bőrgyógyászatra, mert alkalmanként kiütései is vannak, ott kértem, hogy csináljanak egy lyme tesztet. Az eredmény negatív lett. A gyermek már néha alig tud a lábára állni, annyira fáj neki. Mivel negatív lett a teszt, azt mondják nem lyme beteg, de mindenhonnan elküldenek, mert nem találnak nála semmit. Akkor mi a baja?

        Dr. Pék Tamás válasza a lyme-kór témában

        Tisztelt Kérdező! A negatív Lyme teszt egyértelműen kizárja, hogy Lyme kór késői tünetei okoznák a fenti tüneteket. A fenti tünetek alapján egyéb fertőző betegség sem jön szóba. Izületi, ill. izomfájdalmakat esetleg kis eséllyel immunológiai kórképek is okozhatnak. Tisztelettel:


        Kérdés: 2018. május 08., 17:13; Megválaszolva: 2018. május 14., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki HIV vírussal fertőzött és annak az egyik ruhájával(pl nadrág) valaki maszturbál akkor az elkaphatja a betegséget? Vagy egyáltalán a ruhán megmarad a fertőzés, mert én azt olvastam, hogy csak...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció