• Hepatitis B

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi Hepatitis B szerológiai lelettel fordulok Önhöz: Hbsag negatív, nem reaktív anti-HBS pozitív, reaktív anti - HBC negatív, nem reaktív (ez utóbbit két külön időpontban is megcsináltattam) anti HBC Igm negatív, nem reaktív Megmutattam infektológus szakorvosnak, aki szerint ez a sikeres vakcináltság jele. A probléma csak az, hogy Én egyáltalán nem emlékszem rá, hogy beoltottak Hepatitis b ellen. Egyetért a kollégája véleményével? Köszönettel: Izabella

        Dr. Pék Tamás válasza a hepatitis B témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a szerológiai lelet valóban az oltás által kiváltott védettséget jelölheti. Amennyiben a fertőzésen esett volna át, akkor az anti-HBc-nek is pozitívnak kellene lenni. A Hepatitis B elleni védőoltás 1999 óta kötelező, az akkori nyolcadikosok kaptak először oltást. Lehet hogy Ön is akkor kapta meg. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. május 05., 13:53; Megválaszolva: 2018. május 07., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor/doktornő, Arról szeretnek érdeklődni hogy konnyben a hepatitis b vírus megtalálható e. Ha igen és valaki fertőzött könnye a szemembe került úgy atadhato e a fertőzés? Illetve érdeklődni szeretnek olvastam valahol hogy valaki...
        Tisztelt webbeteg orvos! A kovetkezo panasszokkal fordulnek onhoz! Kb. Egy eve felkerestem a hazi orvosom mert elvekonyodott a bor az ágyék reszen, viszketett es emelett berepedezett hosszanti csikokban, a combomon is voltak hamlo foltok.a peniszem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha az édesanyám általános iskolai tanár és a tanév minen napján beteg és a "hazahozott" vírusok mindig lefertőzik a családot. A...
        Tisztelt Doktor úr! 5 hetes kismama vagyok. A napokban találkoztam egy ismerősömmel, akiről, az üdvözlő puszi után kiderült, hogy övsömöre van. Jelent ez számomra veszélyt? Válaszát előre is köszönöm!
        Egyre többször felmerül bennem ez a kérdés főleg mióta ez a barátom pár napja éjszaka hirtelenséggel mindenféle előzmény nélkül meghalt. Mikor óvodások voltunk sajnos láttunk egy filmet amiben hasonló volt, sebes és picit véres is volt a...
        Tisztelt Doktornő! Ajakherpesszel kapcsolatban lenne kérdésem. Két napja két herpeszes rokon is járt nálunk. A kisfiam 6 hónapos, hozzá nem mentek közel, de ugye a lakásban több dolgot is megfogtak, köztük a csapokat is. Az volna a kérdésem,...
        Tisztelt Doktornő / Doktor úr! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz. A múlt év novemberében hirtelen kezdődtek hasi panaszaim. A hasam jobb oldalán szúró, nyomó változó intenzitású fájdalmat éreztem. December elejére hirtelen...
        Tisztet Doktornő/Doktor Úr! Ünnepek előtt megbontva maradt egy zacskó mézeskalács a munkahelyemen, amiből ma nekiálltam enni. Rögtön meg is állapítottam, hogy kiszáradt, mivel nem csomagoltuk vissza, és még a falat lenyelése előtt...
        Tisztelt Doktor! Napok óta lázam van, fáj a fejem, homlok és tarkó. Étvágytalan vagyok. Voltam orvosnál. Antibiotikumot írt fel. Olyan, mintha nem hatna.. Ma hidegrázásra ébredtem. Melegben, takaró alatt fázom! Úgy érzem magam, mintha...
        Szep napot kívánok! Pénteken este disznotor utan a becsomagolt husokat a garázsba hagytuk, elektromos ajtóval zártuk le. Reggel az ajtót kinyitva találtuk, nem tudjuk hogyan nyilt ki, s láttuk, hogy néhány csomagolást valami...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés