• Hepatitis B

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi Hepatitis B szerológiai lelettel fordulok Önhöz: Hbsag negatív, nem reaktív anti-HBS pozitív, reaktív anti - HBC negatív, nem reaktív (ez utóbbit két külön időpontban is megcsináltattam) anti HBC Igm negatív , nem reaktív Megmutattam infektológus szakorvosnak, aki szerint ez a sikeres vakcináltság jele. A probléma csak az, hogy Én egyáltalán nem emlékszem rá, hogy beoltottak Hepatitis b ellen. Egyetért a kollégája véleményével? Köszönettel: Izabella

        Dr. Pék Tamás válasza a hepatitis B témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a szerológiai lelet valóban az oltás által kiváltott védettséget jelölheti. Amennyiben a fertőzésen esett volna át, akkor az anti-HBc-nek is pozitívnak kellene lenni. A Hepatitis B elleni védőoltás 1999 óta kötelező, az akkori nyolcadikosok kaptak először oltást. Lehet hogy Ön is akkor kapta meg. Tisztelettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. május 05., 13:53; Megválaszolva: 2018. május 07., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés