Bizonytalanság a menstruáció kimaradásának oka miatt, lehet- e nemi betegség is a háttérben?

Tisztelt Doktor úr! Elnézést, hogy levelemmel zavarom, tanácstalan vagyok! 28 éves nő vagyok, akinek első menstruációja 11 évesen jelentkezett először! Sajnos mindig rendszertelen volt, 2-3 hónapokat is kihagyott 2 menstruáció között! Ritkán fordult elő, hogy pár hónapig rendszeres volt, és utána folytatódott a rendszertelenség! A párommal kisbabát szeretnénk, (már volt egy terhességem, 2013-ben, de a kisbabámat 25 hetesen elvesztettem, elszivárgott a magzatvíz, és sajnos későn értem be a kórházba, az okát, hogy miért történt, sajnos nem tudták megmondani)! Ekkor olvastam a zárójelentésemen, hogy 2 szarvú és hátrahajló méhem van! Az első kérdésem az lenne, hogy teherbeesésem, illetve a baba kihordásában okozhat-e ez a probléma bármilyen gondot? Mivel az első babám elvesztése eléggé megviselt, úgy döntöttem, mielőtt elkezdünk próbálkozni, minden esetleges problémát szeretnék kideríteni! Sajnos a férjemmel való kapcsolat előtt volt pár alkalommal nemi aktusom egy másik férfival, akiről később kiderült, hogy több lánnyal volt együtt előttem védekezés nélkül! Mi is védekezés nélkül voltunk együtt! Meg vagyok ijedve, hogy esetleg kaphattam tőle nemi betegséget, mert sajnos vannak olyan panaszaim, mint például: Rendszertelen vérzés(bár ez eddig is fenn állt) , szinte állandó alhasi fájdalom, van amikor nagyon gyengén, van amikor erőteljesebben. (amit én a menstruáció előtti fájdalomnak véltem, de sokszor, nem volt menstruáció) , derékfájással járnak ezek a fájdalmak! Előfordult a problémás aktus után (nem közvetlen) , hogy a menstruációm sötétbarna színű, kevéske, 7-9 napig tartó volt! Szinte mindig van folyásom! Voltam Nőgyógyászati szakrendelésen nem egyszer, elmondva a panaszaimat, megvizsgáltak, levették az éves kenetet, és hazaküldtek! A kérdéseim a következők! Mit lehet tenni a rendszertelen menstruáció ellen? A nemi betegséggel hova fordulhatok, (SZTK szakrendelés, magánorvos) hogy egy szűrésen kizárják, vagy megerősítsék a betegséget? Milyen hatással lesz a terhességemre, ha sikerül, a 2 szarvú méh ? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nemi betegség témában

A kétszarvú méh a lepénytapadásban okozhat problémát, valamint a magzat fekvését is befolyásolhatja.. A kétszarvú méhnek (uterus bicornis bicollis) nevezik, amikor a méh szinte teljesen kettőzött. Kialakulásának az az oka, hogy bár a Müller-csövek elkezdtek összeolvadni, de csak a méhnyak területén érnek össze, így a méhnyakban egy sövény alakul ki.

A hátrahajló méh a fogamzásban okozhat nehézséget.Ez az aktus utáni hason fekvéssel rendezhető, így a spermium a méhnyakhoz közelivé kerül.

A leírt tünetek alapján gyulladás kivizsgálása, kezelése tanácsos, a vérzési rendellenességet is okozhatja. Szűrővizsgálat tanácsos.Ezt a nőgyógyászaton és bórgyógyászaton is végzik.Keressen fel szakorvost.

Kérdés: 2015. február 13., 14:11; Megválaszolva: 2015. február 14., 16:29
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet e HIV fertőzés?
Üdvözlöm! Kb 6 hónapja voltam együtt védekezés nélkül 3 férfivel különböző időintervallumukban (hónapokra bontva) . Január elején...
extra védekezés óvszer mellé
Tiszteletem doktor úr! Kérdésem a következő, prostituálttal történő aktusnál, óvszer használata mellett, ha bekenem előtte vagy utána magam...
lehetek e nemi beteg
Jo napot doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a hétvégén voltam egy örömlánnyal aki rendes ápolt tiszta és aktus vége fele élvezés...
mi lehet ez?
Üdvözlöm dr ur! már egy honapja megjelent egy folt a makkom bal oldalán es most vettem eszre hogy a fitymámon es a hugycsönyilás mellett is nem tudom...