Szifiliszes vagyok, vagy ez valami más fertőzés?

Kedves Doktornő! Egy közepes méretű piros folt jelent meg a makkomon aminek furcsa volt a széle, aztán több kisebb is azt hittem gomba így canestennel kezeltem de utána olvastam és megijedtem hogy szifilisz. Úgy olvastam hogy az első stádium 3 hét alatt múlik el de ha nekem 16 nap alatt elmúlt akkor nem az volt? És az első és második stádium között kimutatható-e a szifilisz a szervezetben? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza piros folt témában

A friss szifilisz egy fájdalmatlan sebbel jelentkezik, utána az meggyógyul, és ezt követően alakulnak ki generalizalt bőrtünetek. Kb. a fertőzéstől számított 2. hónaptól mutatható ki a vérből a fertőzés jelenléte.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. február 05., 11:28; Megválaszolva: 2015. február 08., 22:22
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt