Méhnyakrák elleni védőoltás - aggodalmak

Üdvözlöm! 18 éves barátnőm hamarosan megkapja a méhnyakrák elleni védőoltást.Körülbelül másfél éve élünk szexuális életet és mindig használtam óvszert(egy alkalom kivételével). -Előfordulhat neki mellékhatás azért mert már nem szűz? Hiszen leginkább az első szex előtt szokták beadni. -A 3 védőoltás közötti időszakban szabad szexelni(és óvszerrel)? Ha nem akkor az utolsó oltás után mennyi idő elteltével lehet? -Ha nem akarná a védőoltást, és vírussal fertőzött lenne, milyen tünetek jeleznék, vannak e jelei a fertőzésnek? -Kell aggódnunk?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a méhnyakrák elleni oltás témában

Nem fordulhat elő mellékhatás. A védőoltás beadása alatt lehet szeretkezni óvszerrel, a 3. oltás után óvszer nélkül is. A HPV fertőzésnek általában nincsenek jelei, de idővel a nemi szerven lévő szemölcsök jelezhetik a fertőződést.

Kérdés: 2014. március 30., 22:04; Megválaszolva: 2014. április 06., 20:53
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt
Megfertőződhettem veszettséggel?
COVID 19 fertőzés