lyme fertőzés

2013.okt.végén feltehetően kullancs csipés nyomaként alkarom belső oldalán egy nagyobb és egy kissebb (5-6, ill.2-3cm) vöröses folt jelent meg. Mivel még 3-4 hét alatt sem múltak el, fekerestem a MHEK bőrgyógyászatát ill.laborját, ahol Borrelia immunoblot vizsgélatot végeztek.Eredmények: IgG nagyon erősen pozitiv: 33, 1BBU/ml;IgM határérték 10, 6BBU/ml;illetve az IgG mikrogen pozitiv, az IgM mikrogen negativ eredményt mutatott.Ezt követően 20 napig napi 3X1 DUOMOX 1000MG tablettát szedtem. Jelenlegi problémám és kérdésem arra irányul, hogy a lyme foltok nem tűntek el SŐT megjelent egy új is a korábbiak közelében és a mérete kicsivel nagyobb azokétól.Ezt azért találom különösnek, mert a gyógyszeres kezelést követően, kb.2-hétre rá jelent meg az újabb folt.Szeretném megtudni azt, hogy ez megfelel-e a normál lefolyásnak, vagy van okom aggódni? A fentieken kivül semmit nem észleltem, semmiféle panaszom NINCS. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel

Dr. Lakos András válasza lyme kór témában

Az én praxisomban, legalább 10ezer Lyme foltos beteg kezelése kapcsán még nem fordult elő, hogy Duomox kezelés után a foltok kiújultak volna. Valószínű tehát, hogy a diagnózissal volt a baj. Küldhet fényképet (távoli felvételt is készítsen) a www.kullancs.hu-ra.

Kérdés: 2014. január 17., 14:44; Megválaszolva: 2014. január 19., 16:29
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Neuroszifisz
Tisztelt Dr Nő! Megszeretném kérdezni hogy 2011 ben másodlagos szifiliszem volt ki kezeltek, de kozbe kiderult hogy lymkorral is megfertozodtem rengeteg...
Lehetséges Lyme-kór?
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Idestova 2 éve vizsgálnak az alábbi nem szűnő tünetek miatt de az eredményeim többnyire negatívak. Jártam már...
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás