Lyme fertőzés

2013.okt.végén feltehetően kullancs csipés nyomaként alkarom belső oldalán egy nagyobb és egy kissebb (5-6, ill. 2-3cm) vöröses folt jelent meg. Mivel még 3-4 hét alatt sem múltak el, fekerestem a MHEK bőrgyógyászatát ill.laborját, ahol Borrelia immunoblot vizsgélatot végeztek. Eredmények: IgG nagyon erősen pozitiv: 33, 1BBU/ml;IgM határérték 10, 6BBU/ml;illetve az IgG mikrogen pozitiv, az IgM mikrogen negativ eredményt mutatott. Ezt követően 20 napig napi 3X1 DUOMOX 1000MG tablettát szedtem. Jelenlegi problémám és kérdésem arra irányul, hogy a lyme foltok nem tűntek el SŐT megjelent egy új is a korábbiak közelében és a mérete kicsivel nagyobb azokétól. Ezt azért találom különösnek, mert a gyógyszeres kezelést követően, kb. 2-hétre rá jelent meg az újabb folt. Szeretném megtudni azt, hogy ez megfelel-e a normál lefolyásnak, vagy van okom aggódni? A fentieken kivül semmit nem észleltem, semmiféle panaszom NINCS. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel

Dr. Lakos András válasza lyme kór témában

Az én praxisomban, legalább 10ezer Lyme foltos beteg kezelése kapcsán még nem fordult elő, hogy Duomox kezelés után a foltok kiújultak volna. Valószínű tehát, hogy a diagnózissal volt a baj. Küldhet fényképet (távoli felvételt is készítsen) a

Megválaszolva: 2014. január 19.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Lehetséges Lyme-kór?
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Idestova 2 éve vizsgálnak az alábbi nem szűnő tünetek miatt, de az eredményeim többnyire negatívak. Jártam már neurológusnál,...
Bakteriális intim fertőzés átadható?
Hepatitis B
Tisztelt Doktornő! Most ismerkedek egy férfival, csókig jutottunk. Ezt követően mondta el, hogy jópár éve hepatitis B fertőzöttséget diagnosztizáltak nála,...
Clamydia terjed e fürdővízzel?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy Clamydiával diagnosztizált szülő fürdővízzel átadhatta-e a kórokozót gyermekének? Válaszát köszönöm.
Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...
HIV érték laborvizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a csatolt lelet teljesen negatív? Megnyugodhatok (az aktus után egy hónappal készült a labor)? Az...