Chlamydia Trachomatis

Tisztelt Doktor/Doktor nő! Két hete voltam orvosnál, mert a makkomon és alatta a bőrön lerakodás látszódót, és ez korpás hámlással le lehetett tisztítani 1-2nap alatt. (Nem csípet a vizelet, semmi más panaszon volt) Voltam orvosnál és kimutatta a vizsgálat, hogy Chlamidyam van. Kaptam gyógyszert (doxycyclin AL) én is és a párom is. A párom egy 2hónapja volt orvosnál és akkor negatív volt a chlamydia. (A párom autoimmun rheumatoid arthritis nevezetű betegségben szenved. Fél éve szed gyógyszereket, az lehet, hogy neki ezért lett negatív? Hogy megelőzték a gyógyszerek, hogy kialakuljon? ) A páromnak volt 2hónapja egy enyhe gyulladás a hüvelyében 10napig kellett neki kúpot használnia. Az lehet, hogy ettől a gyulladástól lett chlamydiam? A kérdésem az lenne igazából: Hogy a párommal fél éve vagyunk együtt, senki mással nem voltam a kapcsolatunk óta? Előtte volt szexuális kapcsolatom. Az lehetséges, hogy 1-1, 5éve chlamydias vagyok? Csak ennyire nem voltak tünetei. (Se folyás? Se csípő vizelet? se semmi? ) Ha lehetséges ez mennyire lehet baj? Mert aggódom, hogy nem tudom mikor, és hogyan kaphattam el? Válaszát előre is köszönöm! 24Férfi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza chlamydia témában

Chlamydia fertőzés lehet tünetmentesen is, és sajnos igy is fertőz. Krónikus fertőzés krónikus gyulladást, hegesedést is okozhat. A negatív lelet nem zárja ki a fertőzöttséget.

Kérdés: 2013. október 29., 18:23; Megválaszolva: 2013. november 03., 20:12
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt