Chlamydia fertőzés esetleges visszatérése

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 17 évesen állapítottak meg nálam chlamydia fertőzést, amit uszodában kaptam el. Kaptam rá antibiotikumot, majd elmúlt. Azt olvastam, hogy egy idő után újra visszajöhet. Legutóbb 19 évesen végeztek újabb tesztet, de nem alakult ki újból. A kérdésem az lenne, hogy ennyi idő után vissza térhet-e? Szükséges e az újabb kenetvétel vagy nem? Mert most egy hete vannak enyhe tüneteim, amik főleg székletürítés közben, után jelentkeznek: jobb oldali szúró fájdalom, le a húgyhólyagba, és a végbélbe. Folyásom nagyon kevés van, de csak néha. Múlt héten a vizeletben kezdődő gyulladást állapítottak meg. A tünetek a múlt heti felfázás óta vannak. Válaszát előre is köszönöm

† Dr. Szalóczy Péter válasza Chlamydia témában

Kedves Kérdező! Elvben bárki, básmikor kaphat újabb Chlamídia fertőzést, de ez semmivel nem nagyobb jelemtőségű, vagy rémesebb kövekezményű, mint bármilyen egyéb kórokozó fertőzése. Ha székletürítéssel van fájdalmas panasza, keressen fel egy sebészt, főleg, ha jobb oldali és meg van a vakbele még. Furcsa, hogy a hólyagba is szurkálódik. Ha újabb antibiotikumra szorul, érdemes a hüvelybe másnaponta az alatt gombásodás ellenes Canesten kúpot felhelyezni, recept nélkül is kapható. Végül, hogy végre rend legyen, tegyen egy Probiotukum kúráz, hogy belei és hüvelye normális állapota rendeződjön.

Kérdés: 2012. november 07., 23:58; Megválaszolva: 2012. november 08., 18:05
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Chlamydia fertőzés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tavaly páromnál chlamydia fertőzést diagnosztizáltak, az én tesztem akkor negatív lett, így csak ő kapott kezelést. Pár...
Chlamydia pneumoniae
Tisztelt Doktor Úr! A vérvételem eredménye a következő: -Chlamydia pneumoniae IgA/MIF pozitív -Chlamydia pneumoniae IgM/MIF negatív -Chlamydia...
Chlamydia pneumoniae
Kedves Doktornő! A vérvételem eredménye: - Chlamydia pneumoniae IgA/MIF pozitív - Chlamydia pneumoniae IgM/MIF negatív - Chlamydia pneumoniae...
Chlamydia
Tisztelt Dr nő/úr! Lassan 2 éve szenvedek Chlamydia Pneumoniae-ba.. többféle antibiotikumot szedtem -míg szedtem és tartott a hatása nem volt...
chlamydia nemi betegség
Tisztelt Dr. Szalóczy Péter 7 hónapja vagyok kapcsolatban és 3 hete voltam elöször nőgyógyásznál. Azt mondta, hogy chlamydiám van. Irja hogy...