Milyen vizsgálattal tudom igazolni a fertőzést?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Régebben egy Postinfect. diagnosztika eredményeként Mycoplasma p. IgG és Chlamydia t. IgG baktériumokra pozitív lett a teszt. Azt szeretném megkérdezni, hogyha most is leakarom magam tesztelni ezekre a baktériumokra akkor elegendő egy Mycoplasma pneumoniae KKR és egy Chlamydia összantitest laborvizsgálatot kérnem? Esetleg ezekhez a vizsgálatokhoz betegnek kell éreznem magam hogy kimutassák a baktériumokat a szervezetemben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza chlamydia témában

Kedves Kérdező!

A Mycoplasma IgG és Chlamydia IgG pozitivitás lezajlott fertőzést jelez. Ez hosszú hónapokig, akár évekig pozitív eredményt adhat, nincs értelme az újabb vizsgálatnak. Azt jelenti, hogy Ön átvészelt egy fertőzést és védettséget szerzett azzal szemben. A KKR (komplement kötési reakció) vagy más típusú immunológiai teszt során azt vizsgálják, hogy van-e aktuális fertőzés vagy ellenanyag a szervezetben. A fent említett laboratóriumi eredményt is ilyen vagy hasonló módszerrel határozták meg.

Kérdés: 2012. augusztus 28., 17:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 31., 18:34
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után