Molluscum contagiosum a lágyéktájon

Üdvözlöm! A problémám nagyon aggaszt, mert nem találtam egyértelmű leírást. Kb. 3 hete vettem észre a nemi szervem mellett, majdnem a combtőben egy szemölcsöt. Később megjelent mellette megint egy-két darab. Most már a másik oldalon is van, ahová elméletileg kaparással nem terjeszthetem. Leírás alapján "uszodaszemölcsnek" véltem, mert a képek alapján is úgy néz ki. A legelső már kezd kissé csüngőssé válni (3-5mm és pirosabb) , a többi még 1-2 mm-nél jár, de a pontszerű behúzódás a közepén észlelhető. Barátnőmmel már április óta szétmentünk, neki nem tudom volt-e, de fogamzásgátló mellett szeretkeztünk. Máshol nem találtam a testemen, de valahol olvastam, hogy ez a HIV első jele is lehet. Ilyen hamar jelentkezne és ezzel a tünettel? Emellett van most hörgőgyulladásom, ami szintén 1-2 hete kezdődött. Lázam nincs, száraz köhögés társul mellé. Sajnos legközelebb csak hétfőn tudok egy normális bőrgyógyászhoz elmenni, de szeretném megkérdezni, hogy mi erről a véleményük? Strandon nem jártam, csak bányatavakban fürödtem, más törölközőjét nem használtam, bár a munkahelyemen zuhanyzok általában, ahol a többiek. Tartanom kell valami komolyabbtól? Nemi úton is szerezhettem, és még csak most jött elő? Vagy tényleg megfertőződhettem a HIV-el? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza nemi betegség témában

A kép alapján molluscum conatgiosum fertőzése van, mely bőrkontaktussal terjed. Az immunrendszer gyengülésével hamarabb elterjed a testen. Mivel nemi úton is terjedő betegségről van szó, ezért a HIV szűrés is fontos. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

Kérdés: 2012. augusztus 22., 11:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 10:10
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet e HIV fertőzés?
Üdvözlöm! Kb 6 hónapja voltam együtt védekezés nélkül 3 férfivel különböző időintervallumukban (hónapokra bontva) . Január elején...
extra védekezés óvszer mellé
Tiszteletem doktor úr! Kérdésem a következő, prostituálttal történő aktusnál, óvszer használata mellett, ha bekenem előtte vagy utána magam...
lehetek e nemi beteg
Jo napot doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy a hétvégén voltam egy örömlánnyal aki rendes ápolt tiszta és aktus vége fele élvezés...
Bizonytalanság a menstruáció...
Tisztelt Doktor úr! Elnézést, hogy levelemmel zavarom, tanácstalan vagyok! 28 éves nő vagyok, akinek első menstruációja 11 évesen jelentkezett...