Chlamydia fertőzés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Áprilisban végeztettem chlamydia vizsgálatot a nőgyógyászommal, amelynek eredményét csak most tudtam meg. Pozitív lett. A vizsgálatot megelőző tíz évben sem nekem, sem a férjemnek nem volt házasságon kívüli szexuális kapcsolata. Nekem azonban a vizsgálat előtt 3 héttel kezdődött egy új kapcsolatom, amelyben, a régi ismeretség bizalmára alapozva nem használunk gumióvszert. Jelenleg tünet menetesek vagyunk, azaz én, a férjem és a partnerem. Kérdésem, lehetséges-e, hogy 10 évig minden tünet nélkül fertőzöttek voltunk, vagy ez nem valószínű, azaz új keletű a fertőzés?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Chlamydia témában

Kedves Kérdező! Mindkét út lehetséges. A chlamídia sokszor tünetmentesen hordozható, jelenlétét egyéb vizsgálat kapcsán véletlenűl fedezik fel. Ha nem volt tünete, Önnél miért végeztek vizsgálatot? Kapott e gyógyszert, ha már pozitív lett? A javaslatom: teljesen mindegy, hogy honnan, mióta hordoz Chlamídiát. Sohasem érdemes gyanakodni, ne adj ég, vádaskodni. A Chlamidia sokkal ártgatlanabb kórokozó, mint híre a köztudatban. Véleményem szerint: ha továbbra is tünetmentes és nem kapott gyógyszert, legegyszerübb néhány hét múlva megismételni a vizsgálatot, esetleg mindhármojuknál. Ha van bárkinél még pozitivitás, egyszerű gyógyszerszedésel a kérdés végleg megoldható.

Kérdés: 2012. augusztus 02., 08:11; Megválaszolva: 2012. augusztus 03., 13:55
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Lehet poszt-COVID?
Nemi herpesz
Elég-e a koronavírus elleni...
3 éve hőemelkedés
Sputnyik oltási reakció