röntgen eredménye

Tisztelt Doktor Úr (Hölgy)! Röntgeneredményemen azt olvastam: tüdő tiszta, szívöböl elsimult, aorta kp. tág. Szeretném tudni, mit jelent, kell-e felkeresnem szakorvost? Vérnyomásom alacsony, pulzusszámom magas, kevés megterhelés után 100 fölött van, gyakran alaphelyzetben is 100 fölé kerül. Gyakran szúr a hátam, szegycsont alatt is érzek fájdalmat, bal vállamban is gyakran van szúró fájdalom.

Dr. Szanyi Andrea válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

A rtg lelet alapján további vizsgálat nem szükséges. Az elsimult szívöbölnek nincs feltétlenül jelentősége, ismerni kellene, hogy a szive megnagyobbodott-e. A jelentősen magasabb pulzusszám miatt viszont további vizsgálata szükséges. Ennek lehet szíveredete is, de vérszegénység és pajzsmirigy túlműködés is okozhatja.

Kérdés: 2012. november 11., 10:40; Megválaszolva: 2012. november 13., 19:52
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Állandó rosszullét
Tisztelt Doktor úr/nő! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen orvoshoz érdemes fordulnom az alábbi problémáimmal, illetve mi lehet a gond, mivel eléggé...
További Kivizsgálás, Labor...
Kedves Doktornő! Tanácsáért fordulnék önhöz, hogy esetleg kérjek e más labor vizsgálatot, vagy menjek más vizsgálat felé, ha igen merre...
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...