• Szteroid,here zsugorodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt,Doktor úr/nő!A következő a problémám,két hónapja abba maradt szteroid kúrám során rosszul alkalmaztam és tudtomon kívül anabolikus helyett nagy tesztoszteron tartalmú szerhez jutottam!Mivel nem voltam tisztában hogy nagy tesztoszteron tartalmú szert használok ráadásul kevés edzéssel tettem mind ezt, így ez szerintem aromatizálódott ösztrogénné!Panaszaim:érzéketlen here és pénisz, here sorvadás,pénis zsugorodás,szörzet gyengülés,fizikai gyengülés, mellesedés,nőiesedés! Voltam urológusnál,here sorvadást állapított meg,nem volt naprakész ezzel kapcsolatban,mondta is nem ért az ilyen illegális szerekhez, vérképet csináltatott,de mire fogadni tud az mindig hetek kérdése! Kérdésem a következő:Javítható-e a problémám,ha igen hogyan, és mennyi idő alatt tud ez helyre állni? Fontos lenne hogy minél elöbb felvilágosító választ kapjak erről a dologról hogy tudjam mire számítsak,mert a kivizsgálások nagyon akadozva haladnak,ez a dolog pedig eléggé megkeseríti az életemet jelenleg! Előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a szteroid témában

        Tisztelt kérdező! Egyelőre annyit tud tenni, hogy nem szed semmilyen hormontartalmú gyógyszert, és hagyja regenerálódni a szervezetét. Nem írta mennyi ideig szedte a szert. Ha a szedés nem okozott visszafordíthatatlan károsodást, van remény arra, hogy a kiürülés után magához térjen a nemi hormon termelése. (Ehhez a here hormontermelésének kell visszatérnie, amit most a kívülről bevitt hormonkészítménnyel elnyomott.)A nemi hormon termelés visszatérése várhatóan a nemi működéssel kapcsolatos panaszait meg fogja szüntetni, a mellmegnagyobbodás csökkenése a jelenlegi mérettől is függ. Az anabolikus készítménnyel sem járt volna jobban, ezek szedésekor is nagyon sok visszafordíthatatlan károsodás alakulhat ki. Kérem ha rendbe jön ne szedjen soha ilyen készítményeket!Endokrinológiai szakrendelést javaslok felkeresni, itt ugyanis nagyobb eséllyel fordulnak meg önhöz hasonló betegek.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 28., 07:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés