szteroid elvonási ütem

Tisztelt Doktor Úr! A múlt héten erős fülzúgásos és mély hangokra kiható hallás csökkenés miatt nootropil-os szteroidos infúzió kúrát kellet kapnom. Már az első adag infúzió nagyfokú javulást hozott, és mára a hallásproblémám megszűnt. Először kórházban öt napon át 250, 125, 80, 40, mg.-os csökkentési ütemben, majd medrol 4mg.-os tablettában otthon egy napig 20, egy napig12, egy napig 4mg.-os csökkentési ütemben vonják el a szteroidot, természetesen kálium mellett. Kérdésem az, hogy ezt az elhagyási ütemet Ön is megfelelőnek tartja -e, és hogy a szteroid kezelés mellékhatása- e, vagy elvonási tünet az alkarjaimban érzett izomgyengeség. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza szteroid témában

Tisztelt Uram!

A leírt ütem az érvényes protokollnak megfelel. Véleményem szerint a kargyengeség nem ennek a következménye.

Kérdés: 2016. május 15., 09:16; Megválaszolva: 2016. május 15., 14:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta
Limfómára utalnak a tüneteim?