Szteroidozás következményei

Tisztelt Doktor Nő! Férjem nevében szeretnék egy kérdést feltenni Önnek. Miszerint, nyár elején elkezdett egy szteroidkúrát amit egészen Novemberig hetente 3 x adatott be magának, majd utána egy hónapon keresztül fokozatosan csökkentette az adagot heti egyre és December közepén abba hagyta. Ajánlottak neki Női hormont, hogy visszaállítsa a tesztoszteron termelését, de Ő ezt mellőzte a mai napig. A kérdésem az lenne, hogy vissza áll e magától a tesztoszteron termelődés? Mert nem tapasztalunk egyenlőre potenciazavart. Már egy hónapja egyáltalán nem kapott szteroidot. Válaszát előre köszönöm. Laura

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza szteroid témában

Tisztelt kérdező!

Ezt leginkább hormonszint méréssel lehet megállapítani. Remélhetőleg igen, visszaáll. De semmiképpen nem javaslom ezt a módszert, mivel nem csak a nemi hormonokat zavarja meg, de a májfunkciót is károsíthatja.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 19., 07:43; Megválaszolva: 2015. január 29., 19:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint