• Állhat az inzulinrezisztencia emögött?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm mai válaszát. -Kedves Kérdező! Rövidre fogom a válastr. Legjobb lenne egy 24 órás szöveti cukormonitor felhelyezése, ami megmutatja, hogy vannak-e hypoglycaemiás epizódjai. Erre több kórházban is van lehetőség, ha megírja, hol lakik, segítek, hova forduljon. Az eredmény mindenképpen nagyban segítene annak eldöntésében, merre kell továbblépnei, annál is inkább, mert az inzulinszinteji nem jelentősen magasak, az nem magyarázza véleményem szerint, látatlanban, az eredményeket. Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus Segítségét előre is köszönöm, Győr környékén élek, Győrtől 25 km-re. Az eredeti levelembe még annyit elfelejtettem írni, hogy a 44 kilóról egy év alatt az eredeti 48 helyett 55-re híztam fel, és nagyon sok a hasamra jött fel, úszógumi szerűen. (Eddig nekem hasam nem volt soha.) Meg ahogy utána olvastam az esetleges PCOS-től is tartok egy picit, mert a menzeszem soha nem volt rendszeres. 3 havonta jött meg, most is csak fogamzásgátlóval rendszeres. köszönöm előre is az újabb segítséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező! Nem gondolom, hogy az inzulinrezisztencia áll bármilyen szinten is a probléma hátterében, de azt mindenképpen javasolni tudom (annak ellenére, hogy alapvetően gyermekgyógyász vagyok), hogy a felesleges kilóktól amennyire lehetséges, próbáljon megszabadulni. A győri Kórházban Gál Veronika doktornőt javasolnám, ő is gyermekgyógyász és diabetológus, hivatkozzon nyugodtan rám, ő tovább tud Önnek segíteni, hogyan tud szöveti cukormonitorhoz jutni (CGMS).


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 22., 11:44; Megválaszolva: 2010. július 23., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés