• microadenóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Közel 20 éve szédülés és galactorchea miatt MRI vizsgálat készült. A leletem egy 2.5 mm-es adenómát igazólt.Gyógyszer nem kaptam. Fél év múlva a kontroll MRI vizsgálaton az előző leleten adenómának jelzett képletet az orvos nem minősítette annak.Jártam endokrinológusnál és a jó eredményeim miatt további vizsgálatra nem volt szükség. Fél éve göbös strúmát diagnosztizáltak.Jeleztem az adenómám történetét és így ismét MRI-re küldött az egyik orvos, az endokrinológus azt mondta, hogy a leleteim miatt ilyen drága vizsgálatra el se küldött volna.  A vizsgálat  mégis egy 4 mm- es adenómát igazólt. A prolaktinom rendben , a TSH értékem kissé emelkedett. Erre szedek 50 mg Letroxot. A pajzsmirigy problémám miatt  nem is aggódom annyira- a biopsziám negatív- de ez az adenóma nagyon ijesztő. Gyógyszert nem kapok rá. 1 év múlva kell ellenőriztetni. Valóban tehetetlenül állok szemben ezzel a betegséggel? Igaz nem vagyok már fiatal 50 éves múltam , de 4 gyermekem közül a lányunk csak 12 éves. Szeretném megkérdezni, hogy tudok-e valamit tenni az egészségem érdekében? Esetleg másik  orvoshoz forduljak? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a adenoma témában

        Tisztelt kérdező!

        Ezzel az apró mikroadenómával a jelenlegi leletei mellett semmi teendő nincs. Nagyon sok embernél találnánk ilyet, ha vizsgálnánk. Az ilyen eltérésekkel csak akkor van teendő, ha kóros hormontermeléssel járnak. Nyilván követni fogják az állapotát. Jó kezekben van endokrinológusánál. Véleményem szerint nem kellene e miatt aggódnia, éljen egészségesn és akkor hosszú ideig örülhetnek egymásnak a kislányával. 


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-01 21:06:24; Megválaszolva: 2010. május 01., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés