Hipofizís adenoma

Tisztelt Doktor úr/nő!

Fiam 37 éves, 20 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála agyalapimirigy daganatot, melyre akkor annyit mondtak, hogy remélhetőleg nem fog nőni, egyelőre mogyorónyi nagyságú, műteni veszélyes lenne. Indokolatlan súlygyarapodásával kerestük fel az orvost, MR-t is végeztek és akkor állapították meg ezt a betegségét.

Az orvosi tanács annyi volt, hogy próbáljon meg fogyókurázni. Ugyanakkor azt is mondták, hogy a súlygyarapodását az növekedési hormon túlzott működése okozza.

Sajnos az elmúlt években a daganat növekedett, jelenleg 190 kg, a mai orvostudomány fejlődése eredményeképpen lehetne műteni endoszkóppal orron keresztül, már azt is tudjuk, hogy Dr. Czirják professzor végez ilyen műtéteket eredménnyel, de nem jutottunk el még hozzá, mert az az endrokrinológus /elnézést ha rosszul írtam/, aki eddig vizsgálgatta, MR-t szeretne látni, de fiat a súlya miatt nem fér be egyetlen gépbe sem. Még Kaposvárra is leküldték, hogy ott van nagy gép, de annak ellenére, hogy telefonon bediktáltuk válla szélességét és testsúlyát, nem mondták, hogy ne menjen mert fölösleges, sőt még a helyszínen várakoztatták 3 órát, majd közölték, hogy sajnos túl nagy a mérete a géphez.

Felháborító, hogy elmúlt 20 év és még mindig nem történt semmi, illetve fiam állapota egyre rosszabb, sőt egy orvos azt is mondta már, hogy nem fogja megérni a 40. életévét, ha nem fog lefogyni. Segítséget viszont nem kapunk, mert nem tudjuk tömni az orvosok zsebét, ez az igazság és a tapasztalatom íratja le velem ezeket a sorokat. Egy alkalommal próbáltuk kérdezgetni a doktor úrat, hogy a gyógyszeres kezelés - melyet ajánlott a műtét helyett - fog-e eredményt hozni, van-e remény arra, hogy egyáltalán valaha normális családi életet élhessen a fiam, aki családot szeretne, csak ennyit és semmi nagy dolgot, akkor doktor úr a számítógépével volt nagyon elfoglalva, csak vonogatta a vállát, érdemleges választ nem volt képes adni.

Akkor mikor letettünk elé az asztalra 10ezer forintot, abbahagyta a számítógéppel való "fontos" munkáját és felénk fordulva készségesen elmondta, hogy sajnos a gyógyszeres megoldás akár több évig is eltarthat mire valami eredmény lehet, de történhet csoda és talán nem kell majd olyan sokat várni. Természetesen a gyógyszernek semmi hatása, fiamat rosszullétek gyötrik, iszonyú erős fejfájások, fáradékonyság, aluszékonyság, magas vérnyomás stb. A tünetei egyébként teljesen a cusing sindrómára utalnak, kezdetben erre gyanakodtak az orvosok is. Megállapításokban nincs hiány, csak éppen a segítség nem akar jönni.

A hálapénz fogalma szerintem azt takarja, hogy előbb  segítsenek a betegnek, gyógyítsák meg és akkor beszélhetünk a hálából adott pénzről, vagy akár miről.

Igen, bizony az a tapasztalatom, hogy előre kell adni az orvosoknak és akkor foglalkozik egy kicsit lelkiismeretesebben a beteggel. Kétségbe vagyok esve, jómagam is adnék és tömném az orvosok zsebeit, csak mentsék meg a fiamat., De nem tudom megtenni, mert önkormányzati dolgozó vagyok ntto 80ezer forintból élek a lányommal, aki még tanuló. A fiam is önkormányzatnál dolgozik, szintén ennyi pénzért. Egy biztos, ha meggyógyítaná valaki, annak mindenemet odaadnám, még az otthonomat is feláldoznám, csak történjen már valami, mert tényleg nem fogja így megélni a 40. életévét. Már most is kívánja saját halálát, mert az életminősége egyenlő a nullával.

Eltökélt vagyok most nagyon, ha kell felsőbb fórumokhoz is írni fogok, valaki csak fog végre segíteni! Olyan szívhez szólóan tudnak beszélni a tévében egy-egy esetről, mikor segítettek valakinek és természetesnek érezzük az orvosok maximális hivatástudatát a betegekkel szemben, de a valóságban egészen más.

Válaszukat előre is köszönöm és nagyon várom!

 

                                  Tisztelettel

                                                   Bara Zsuzsa, egy kétségbeesett édesanya

Dr. Csuth Ágnes válasza hipofízis adenoma témában

A Euromedic üzemelteti hazánkban az összes MR készüléket, itt érdeklődjenek a lehetőségekről: Euromedic Diagnostics Szeged Egészségügyi Szolgáltató Kft.  Cím:   1051 Budapest 5. kerület  Dorottya u. 1.   Térkép  Telefon:   (1) 312 88 70  Fax:   (1) 312 88 36  Remélhetőleg találnak olyan MR készüléket, melybe a fia belefér, és haladni fog a kivizsgálás. Emellett a fogyás miatt, illetve a felmerült Cushing szindróma miatt keressenek fel endokrinológust.Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2009. szeptember 29.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Endokrin betegség!
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr. Olyan problémával fordulok önhöz, hogy menstruációs kimaradás miatt voltam nőgyógyászaton, és ott csináltak laborvizsgálatot,...
Hipofízis adenóma tünetei
Tisztelt Doktor/Doktornő! Kb. 4 éve diagnosztizálták a hipofízis adenómámat, amely akkor elérte a műtéti határt, de szerencsére a gyógyszeres kezelésnek...
Hipofizis adenoma műtét
Tisztelt doktor úr / dokotor nő! Segítséget szeretnékl kérni! Nagybátyámnak 2009. 08. 17.-én volt egy hipofizis adenóma műtétje. Az orvosok szerint az adenoma...
Pajzsmirigy probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 5-6 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. Eleinte 25 mikrogramm euthyrox-ot szedtem minden második nap. Utána orvost...
Hormon vizsgálat
Tisztelt Doktorúr! A ciklusom 5.napján végzett vérvizsgálatom eredményem az alábbi lett: Albumin 45,1 g/l FSH 4,79 IU/l LH 7,99 IU/l Prolaktin 345,31 mIU/l...
TSH érték jelentős változása
Kedves Doktornő! 2023.10 havi vérképen az alábbi pajzsmirigyre vonatkozó értékek jelentek meg: -TSH: 4,6 -T4: 18,1 Pár éve fennálló pajzsmirigy-alulműködés...