Pajzsmirigy rák

Tisztelt Szakorvos!

 

A segítéségét kérem egy UH lelet értelmezésében.

 

"A paizsmirigy rendes nagyságú és szerkezetű, keringése átlagos. A jobb lebeny 10x13x49 mm a kp. harmadban laterálisan 21x10x15 mm-es jól határolt  göb látható, melynek döntő része folyadéktartalmú, részben sűrű, részben víztiszta colloidot tartalmaz. Az isthmus átlagos, vastagsága 3 mm.

A bal lebeny 9x10x41 mm, az alsó harmadban 6 mm-es jól határolt degeneratív jellegű göb látható. A trachea nem  dislocalt, nem comprimalt. A nyakon nincs kóros nyirokcsomó. A submandibularis nyálmirigyek épek."

 

Azt szeretném megtudni, hogy a "degeneratív jellegű göb", azt jelenti-e, hogy ez a göb rákos daganat gyanús?

Mekkora az esélye annak, hogy pajzsmirigy rákom van?

Kérem, ne  körülírt választ írjon arról, hogy pontosabbat csak további kivizsgálások után lehet tudni, mert ezt tudom. Szeretném tudni, hogy mik lehetnek a végkimenetelek és ha ez a göb rákos, akkor mekkora esélyem van arra, hogy meggyógyulok?

Segítségüket előre is nagyon köszönöm:

Farkas Viktóra

 

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza pajzsmirigygöb témában

Kedves kérdező!

A leírt lelet alapján diagnózist mondani nem lehet. Citológiai mintát fognak venni, akkor tudják megmondani, hogy milyen jellegű a göb. A pajzsmirigy rosszindulatú folyamatai ritkák, ellenben az önéhez hasonló göbök gyakoriak. A pajzsmirigy esetleges rosszindulatú folyamatai nagyon jól gyógyíthatók, a gyógyulási arány a 90 %-ot is eléri.Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2009. szeptember 09., 09:52; Megválaszolva: 2009. szeptember 09., 09:52
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek