Meforal 1000, nem rendszeres peteérés

Tisztelt Doktornő!

Februárban egy endokrinológus kiírta a Meforal 1000-es gyógyszert, mert februárban magas volt a cukrom. Egy hónapja mentem kontrollra, és lement 5, 5-re.
A doktor úr azt is mondta, hogy kicsit magas a férfi hormonom, illetve attól mert a havi vérzésem rendszeres, még nem biztos, hogy minden hónapban van peteérésem (bár februárban pont látott valamit....) . Ez tényleg lehetséges rendszeres, 28 napra megjövő havi mellett? (Kis túlsúlyom van, illetve kicsit szőrösödöm.)
Ön szerint ezek a dolgok mennyire befolyásolja a teherbeesést?

Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza teherbeesés témában

Kedves kérdező!

 

A teherbe esést befolyásolhatja a túlsúly és az azzal összefüggésbe hozható magasabb férfi nemi hormon szint.

Érdemes leadni a súlyfeleslegét, ez rendezi a szénhidrát anyagcserét és a magas férfi nemi hormon szintet is rendezi. Ezzel pedig a teherbe esés valószínűsége is nő.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 07., 11:39; Megválaszolva: 2009. július 07., 11:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Nőgyógyászati probléma?...
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt Válaszadó Orvosok! Tanácstalan, 37 éves hölgy vagyok, ezúton szeretném szíves tanácsukat kérni....
Még mindig van tejem
Érdeklődni szeretnék, hogy 3 éves a kislányom, szeretnénk még családot, a hormon vizs. eredményében a prolactin szintem 7, 77 a progesteronom 0...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon...
Pajzsmirigy biopszia lelet...