• Alacsony testhőmérséklet betegség során

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!

        30 éves, 180 cm, 66 kg-os férfi vagyok, hetente rendszerességgel,  komolyabb hobbi szinten sportolok, nem dohányzom, nem iszom.

        Kb. egy-másfél éve minden betegségem során (megfázás, influenza) a testhőmérsékletem 35.2 - 35.6 közötti, és a gyógyulás jelentősen lassabb lefolyású, mint korábban (jelenlegi megfázásom 3 hét után sem javult jelentősen a vitaminok, arcmelegítés, stb. ellenére sem).

        Régebben ilyenkor hőemelkedésem, néha kisebb lázam volt és sok pihenés mellett 1 hét alatt meggyógyultam.

        Ami különbség a mostani időkben, hogy jóval kevesebbet tudok pihenni (betegség közben is) a gyerekek és a munka miatt.

        Ami még említésre méltó lehet, hogy ez a probléma azóta tűnt fel, amikor kb. másfél éve egy elég erős vírusfertőzést kaptam, több napig 39-40 fokos, lázcsillapítóval és hűtőfürdővel nem, csak az ügyelet által adott injekcióval és antibiotikummal csökkenthető lázam volt.

         

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a testhőmérséklet témában

        Kedves kérdező!
         
        Alacsonyabb testhőmérsékletet pajzsmirigy alulműködés okozhat, de annak más tünetei is lennének. Hízás, fáradékonyság stb. Amennyiben aggódik, érdemes ilyen irányú vizsgálatok céljából vérvételre elmennie.(háziorvosa segít)
        De vannak olyan vírusfertőzések amik, nem járnak lázzal. A stressz nem segíti a gyógyulást, érdemes lenne -a betegségek idején pedig főleg -pihennie, hogy a szervezete regenerálhassa magát.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 18:24:21; Megválaszolva: 2011. október 04., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések