Alacsony hőmérséklet

Tisztelt Doktornő! 3 hónapos babámnak mindig 36, 7 körül szokott lenni a hőmérséklete, de most időnként hirtelen 36-ra leesett, ami úgy tudom, túl alacsony egy babának. Popsiban is mértem, megerősítette. Ilyenkor egy időre kihűl a homloka, pofija és izzadt a tarkója. Mitől lehet ez? Betegségre utal, vagy normális ez az érték? Oltás (rota és meningococcus C) után vagyunk 5 nappal. Érdekes, hogy szoptatás után érzem, hogy megizzad és lehűl. Jókedvű, egészséges, viszont egy nagyobb tejeskávé folt van a térdén, és a mai napon megjelent még egy a combja felső részén. Köszönöm előre is a válaszát.

Dr. Balogh Andrea válasza testhőmérséklet témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben a baba szépen fejlődik, aktív úgy nem aggódnék, normális élettani funkció, hogy a test hőmérséklete nem állandó, napi ingadozást mutat. Ha azonban emellé aluszékonyság, étvágytalanság, meglassultság társulna akkor keressék fel háziorvosukat egy kivizsgálásra.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. augusztus 30., 04:33 ;Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 18:10
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A
Van e teendő?