• Pajzsmirigy uh. lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! A napokban voltam pajzsmirigy ultrahangon, melynek eredménye a következő:A pajzsmirigy lebenyei nem nagyobbak, de a szokottnál echoszegényebbek, durván inhomogén szerkezetűek. A jobb lebeny 16×17×44 mm-es, alsó harmadában 8 mm-es echoszegény zónával határolt echodús göb van, mely apró reflexiókat is tartalmaz. A felső harmadban 8 mm-es, a középsőben 7 mm-es kis mértékben echoszegény göb található. Az isthmus 8 mm-re kiszélesedett, durván inhomogén, de göbmentes. A nyaki nagyerek fala ép, scleroticus plaque nem ábrázolódott a vizsgálható szakaszokon. A jobb bifurcatio mellett 15 mm-es, kifejezetten echoszegény nyirokcsomó található. A submandibularis nyálmirigyik épek. Vélemény: Struma nodosa 1. s. A durva szerkezet hashimoto thyreoiditisre utal. Biopsia mérlegelendő. Nagyon meg vagyok rémülve, 14 éve szedek gyógyszert, L-thyroxin 50 henning-et, napi másfél szemet. Eddig nem találtak göböt, és nagyon félek, hogy meg kell operálni. Nyelési nehézségeim, fulladásom nincs.Sajnos, az endokrinológushoz csak augusztusban tudok visszamenni, mert akkorra kaptam időpontot, de mi lesz addig? Nem fog addig tovább romlani az állapotom? Várom válaszát, véleményét. Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy göb témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírtak a thyreoiditisre jellegzetes uh leletek. Ez a betegség hajlamosít a göbök kialakulására is. Mivel mindegyik göb 1 cm alatt van, nincs oka aggodalomra. Augusztusig nyugodtan várhat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 16:57:40; Megválaszolva: 2011. október 04., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: