• Struma műtéttel kapcsolatos kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Tisztelt Címzett!

        A jobblebeny-isthmus határán egy 35 x 20 x 33 mm-es echoszegény udvarral körülvett cystosus részeket is tartalmazó inhomogén göb látható, a pajzsmirigy szabályos.

        A bal lebeny kp.harmadában egy 3 mm-es echoszegény göb, a bal pajzsmirigy csúcsában az állományból részben előemelkedve egy 10 mm legnagyobb átmérőjű inhomogén göb is megfigyelhető.Nyálmirigyek szabályosak.

        A jobb oldalon a bifurcatio magasságában egy 8 mm harántátmérőjű, reaktív jellegű nyirokcsomó ábrázolódik.

        A trachea és a nyelőcső a Th. I-II.csigolya szintjében kisfokban dorsalis irányba és minimálisan jobbra dislocalt, a légcső ebben a magasságban 2-3 mm-rel ventralisan és balról szűkített, egyebütt sem comprimatio, sem dislocatio nem látható.

        HTG érték 13, 97 ng/ml.

        Kérdésem az lenne, hogy jól értem-e a latin szöveget.

        Jobb oldalon nyirokcsomó és struma. A bal oldalon cysta.

        Kérdés mind a hármat eltávolítják műtétnél?

        Ugye nem vágnak el izmot, ütőerer és hangszálat?

        Mit kell tudnom a műtétről?

        Üdvözlettel:Kata

         

        WEBBeteg szakértő válasza a struma témában

        Kedves Kata!


        A leírt elváltozások mindegyike az Ön pajzsmirigyében helyezkedik el. A leírt nyirokcsomó nem kóros méretű. Műtét során megnézik a pajzsmirigy mindkét lebenyét és a szükséges méretű rész eltávolítását elvégzik. A műtét során a pajzsmirigyet ellátó ereket természetesen lekötik, amennyiben szükséges izom is kerülhet átvágásra. A hangszalagot beidegző ideg sérülés ritka szövődménye ezen típusú műtéteknek. Nagyobb ér természetesen nem kerül átvágásra. A pajzsmirigy rezekciós műtétek nem járnak jelentős fájdalommal a műtét során és pár nam múlva a nyak mozgásában sem fogja észrevenni. A műtétet olyan sebészi csapatra bizza, ahol jelentős számban végeznek ilyen típusú műtéteket.

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 11:40:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon