struma nodosa

Tisztelt cím, Egy évvel ezelőtt uh 5 mm-es homogén göböt mutatott ki a jobb lebeny középső harmadában. Tsh normális volt, az izotóp vizsgálat nem jelzett göböt, csak csökkentebb jódfelvételt azon a területen. Fél éves uh kontroll ugyanazon a területen további két három és négy mm-es cisztikus göböt jelzett. A mostani uh viszont ugyanazon a területen egy nagy 18 mm-es inhomogén göböt jelzett. Tsh normális értéken. Izotóp vizsgálat előjegyezve. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy a három kisebb göb növekedés folytán összeért? Minden ilyen ütemben növekvő göb rosszindulatú? Másrészt mindkét uh-on az orvosok szerint a göbök cisztikusak voltak. Teljesen kétségbe estem, és gondolom a stressz szintén nem használ a göbök méretének. Lehetnek ezek ciszták is? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza struma témában

Tisztelt kérdező!

Ezekre a kérdésekre csak a további vizsgálatok fognak választ adni. Mindenképpen folytatni kell a kivizsgálását a pajzsmirigy göbnek.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. július 24., 21:58; Megválaszolva: 2013. július 26., 15:35
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy elváltozását kell...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fül-orr-gégész Doktornő elküldött nyaki ultrahangra, ahol a következő leletet kaptam. A jobb pm lebeny nagysága kb....
Struma nodosa, műteni, vagy nem...
Tisztelt Doktornő! 4 éve struma nodosát diagnosztizáltak nálam, a biopszia negatív lett, a labor tökéletes. Ma is kifogástalan a labor, nyelési...
pajzsmirigy göb
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A jobb oldali pajzsmirigy lebenyemben egy 23 mm-es göböt találtak ultrahang vizsgálat keretében. Ezt követően biopsziára is...
Pajzsmirígy CT
A mellkasi CT vizsgálat leírásában a következők találhatóak: A pajzsmirígy jobb lebenye kissé megnagyobbodott. A pajzsmirígy állománya...
Struma?
Tisztelt Doktornő! Azzal fordultam orvoshoz, hogy kb egy éve hiába fogyókúrázom, egész egyszerűen nemhogy lefelé mennének a kilók, de...