Struma nodosa, műteni, vagy nem műteni.

Tisztelt Doktornő! 4 éve struma nodosát diagnosztizáltak nálam, a biopszia negatív lett, a labor tökéletes. Ma is kifogástalan a labor, nyelési problémákat most már nem okoz (4 éve is csak kb. 1 hónapig) , 3, 2 cm azonban a göb. Az orvosok ragaszkodnak a műtéthez, én azonban nem szeretném, mivel nem fojtogat, nem működik sem alul, sem túl. Tudom, hogy kisebb nem lesz, de valamilyen alternatív megoldás nem létezik a kezelésére? Muszáj műteni? Ha rendszeresen járok laborba és nyaki ultrahangra, az nem elegendő? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza struma témában

Tisztelt kérdező!

Ekkora göböt valóban javaslunk kivenni, de természetesen, ha nem egyezik bele, senki sem fogja kényszeríteni rá.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. augusztus 16., 06:09; Megválaszolva: 2014. augusztus 19., 08:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy elváltozását kell...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fül-orr-gégész Doktornő elküldött nyaki ultrahangra, ahol a következő leletet kaptam. A jobb pm lebeny nagysága kb....
pajzsmirigy göb
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A jobb oldali pajzsmirigy lebenyemben egy 23 mm-es göböt találtak ultrahang vizsgálat keretében. Ezt követően biopsziára is...
struma nodosa
Tisztelt cím, Egy évvel ezelőtt uh 5 mm-es homogén göböt mutatott ki a jobb lebeny középső harmadában. Tsh normális volt, az izotóp vizsgálat...
Pajzsmirígy CT
A mellkasi CT vizsgálat leírásában a következők találhatóak: A pajzsmirígy jobb lebenye kissé megnagyobbodott. A pajzsmirígy állománya...
Struma?
Tisztelt Doktornő! Azzal fordultam orvoshoz, hogy kb egy éve hiába fogyókúrázom, egész egyszerűen nemhogy lefelé mennének a kilók, de...