• Izzadás és fázás:(

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        szeretném megkérdezni, hogy tudok-e tenni valamit ellene, vagy tudnak Önök tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy mitől szünne meg az izzadásom:(

        Éjjel nappal...mindig, mindenütt feltünően, elviselhetetlenül izzadok.

        Éjjel többször át kell öltözni, nappal pedig hosszabb ideig nem merek emberek között maradni, mert sietek haza átöltözni. Folyik mindenütt rajtam a viz...arcon, háton fejen...mindenütt.

        De közben sosincs meleg érzetem....inkább fázom:(   (persze ha már vizes vagyok az érthető is)

        A méhem mioma miatt eltávolitották, de a petevezetéket csak csonkolták. Sokáig hormon tablettát szedtem az izzadás ellen, de sosem lett eredménye, Most pajzsmirigy betegséget állapitottak meg nálam. Az értékeim a megengedett határértékek között vannak, "csak" a TPO-m magas. (2893)

        Már mindenütt kivizsgáltak, különösebb, egyéb betegségem nincs. 

        Szives válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Kedves kérdező!

        Az antiTPO magas szintje autoimmun pajzsmirigybetegséget jelez, ami, ha hormoneltérést is okoz akkor kell kezelni. A fokozott izzadást több hormon eltérése okozhatja. Ilyen pl. a pajzsmirigyhormon túltermelés, növekedési hormon túltermelés és a nemi hormonok ingadozása, csökkenése (klimax).

        Az ún. hyperhidrosis is okozhat fokozott izzadékonyságot, ez leginkább tenyéren és talpon jelentkezik, de létezik általános formája is, ami az egész testen jelentkezve okoz tüneteket. Fokozott stressz ezt rontja.

        Azt javaslom önnek, hogy belgyógyászati és endokrinológiai szakrendelést keressen fel a pontos kórok meghatározására és akkor kezelést is tudnek majd javasolni.

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 16:44:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: