Fokozott szőrnövekedés mellen

Tisztelt Doktor Úr!

32 éves vagyok, 2001-ben göbök miatt pajzsmirigy műtétem volt. Rendszeresen járok ellenőrzésre, és fél tbl Letroxot szedek. A hormonértékeim mindig a normál tartományban vannak.

Kb. 2 éve tapasztaltam, hogy a mellbimbóm körül szőrösödni kezdtem. Erről panaszkodtam is az endokrinológus orvosomnak. Ő azt mondta, hogy ezt nem a pajzsmirigyem okozza. Szintén panaszoltam a nőgyógyászomnak is. Aki azt mondta, hogy azt kideríteni hogy mi okozza, nagyon nehéz, mert rengeteg vizsgálatot kellene csinálni. Használjak szemöldökcsipeszt, húzzam ki és kész. Egy másik nőgyógyász azt mondta, hogy ez a korral jár. Én nem gondolom, hogy 32 évesen öreg vagyok és hogy mostmár szőrösödhet a mellem.: - ((

Már most azt tapasztalom, hogy a "bajusz  szőrzetem" is kezd erősödni és a mellem jobban szőrösödik. Még nem vészes annyira, de egyre jobban zavar, hogy nap mint nap néhány szőrszálat mindig húzgálnom kell.

Mi a véleménye doktor úrnak, milyen vizsgálat tudná kimutatni, hogy mi okozza a szőrösödést?

Milyen gyógyszerekkel lehet esetleg csökkenteni a szőrnövekedést? (fogamzásgátló gyógyszer nem használok és nem is használtam sosem.

Köszönöm válaszát!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mell szőrösödés témában

Kedves kérdező!

Néhány szőrszál mellbimbók körül nagyon sok nőnél előfordul és az előfordulási gyakoriság valóban fokozódik a korral. Nőkben a test elülső középvonalában jelentkező- bajusz, szakáll, mellek közöt, has középvonala- erőteljes pigmentált szőrzet megjelenése igényel kivizsgálást. Ez biztosan kóros és az endokrinológusra tartozik a kivizsgálás. Ilyenkor meg szokták mérni a petefészek és mellékvese eredetű férfi nemi hormonok szintjét az érintett nőkben, ebből következtetnek arra, hogy a fent leírt ártalmatlan jelenségről vagy kóros folyamtról van-e szó. Az eredménytől függ a kezelés is.

Dr. Fáklya Mónika

Kérdés: 2009. március 11., 21:10; Megválaszolva: 2009. március 11., 21:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?